Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε δηλώσεις τόνισε πως δεν θα αποσταλούν άλλα όπλα στην Ουκρανία.

Ads

Ο υπουργός χρησιμοποίησε το επιχείρημα ότι τα νησιά και γενικότερα ο ελλαδικός χώρος δεν δύναται να αποδυναμωθεί από άποψη άμυνας, μιλώντας στη Βουλή. Μάλιστα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε και ότι η πρώτη αποστολή έγινε γιατί υπήρχαν αποθέματα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής «ό,τι στείλαμε από αμυντικό υλικό στην Ουκρανία, διότι δεν υπάρχει θέμα εκ νέου αποστολής, ήρθε από τα αποθέματά μας». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να αποδυναμώσουμε οποιοδήποτε σύστημα άμυνας, ιδίως στα νησιά για να το πάρουμε από εκεί και να το στείλουμε στην Ουκρανία. Δεν θα αποδυναμώσουμε την άμυνα του ελληνικού εδάφους για να το στείλουμε στην Ουκρανία».

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είπε ότι «δεν είναι η καλύτερη εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ γιατί θέλουν οι σύμμαχοι να εξασφαλίσουν ότι η Τουρκία παραμένει προσδεμένη στο ΝΑΤΟ» επισημαίνοντας πως «παραβλέπουν και κάποια» από τα στοιχεία της συμπεριφοράς της.

Ads

Πρόσθεσε ότι «εμείς λέμε αυτά που έχουμε να λέμε, θα ζητάμε πάντα να μεταβάλει η Τουρκία προς το καλύτερο στοιχεία της συμπεριφοράς της» αναφερόμενος στην προκλητικότητα της Τουρκίας και τις υπερπτήσεις μαχητικών αεροσκαφών.

Συνεχίζονται οι Τουρκικές προκλήσεις

Παράλληλα, με τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ρεπορτάζ του MEGA αναφέρει πως η Τουρκία έχει κάνει 22 υπερπτήσεις μέσα σε τρεις μέρες. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως μόνο σήμερα έχουν γίνει οι εξής:

Στις 14:29, δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από Παναγιά και Οινούσσες στα 1.500 πόδια, ενώ στις 14:46 άλλα δύο πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι στα 9.000 πόδια.

Στις 15:00, δύο τουρκικά  F-16 πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι και στις 15:03 πάνω από τους Λειψούς.

Στις 15:04 πέταξαν πάνω από τους Αρκιούς στα 10.000 πόδια και στις 16:16 πάνω από Παναγιά και Οινούσσες στα 23.000 πόδια.

Στις 16:17 πέταξαν πάνω από Παναγιά και Οινούσσες στα 18.000 πόδια.