Συνάντηση με την ηγεσία της ΓΣΕΕ είχε στη Ρηγίλλης ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κατά την οποία οι δύο μεριές κατέληξαν στο ότι η ύφεση, ο πληθωρισμός και η ανεργία είναι τρίπτυχο που έχει ολέθριες συνέπειες στα εισοδήματα.

Ads

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας της ΝΔ Χρ.Σταϊκούρας δήλωσε ότι τα δύσκολα για την ελληνική οικονομία είναι μπροστά. «Απαιτείται ένταση των προσπαθειών. Η ΝΔ έχει καταθέσει και θα καταθέσει κι άλλες προτάσεις έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους που απορρέουν από το μνημόνιο και να μεγιστοποιήσει τις όποιες ωφέλειες για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε.

Ο υπεύθυνος του τομέα Απασχόλησης της ΝΔ Γ.Βρούτσης ,από τη μεριά του, δήλωσε πως :«Δυστυχώς η κυβέρνηση δείχνει να διακατέχεται από μία ψύχωση σε ιδεολογήματα και παρωχημένες αντιλήψεις οι οποίες έχουν αποδειχθεί από τη ζωή και την ιστορία ότι δεν μπορούν να προσφέρουν και δεν μπορούν να ανεβάσουν το βιοτικό επίπεδο, και αυτή η πολιτική οδηγεί στη χειρότερη μορφή εξαθλίωσης για την κοινωνία μας».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ.Παναγόπουλος επέστησε την προσοχή στην κοινωνική ασφάλιση, την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και κυρίως την εθνική γενική συλλογική σύμβασης εργασίας καθώς και στην προστασίας της απασχόλησης και την περιφρούρησης των ανέργων.

Ads