Επεισόδια με χρήση βίας και θύματα μετανάστες στις περιοχές Νίκαια – Ρέντη και Κολωνό κατήγγειλαν εκπρόσωποι της πακιστανικής κοινότητας Ελλάδος, της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική απειλή και της Ένωσης μεταναστών εργατών κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Ads

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εκπροσώπων, συνολικά 60 αλλοδαποί έχουν νοσηλευθεί το τελευταίο τρίμηνο, ύστερα από επιθέσεις, που δέχθηκαν κυρίως από άτομα νεαρής ηλικίας, έως και 20 ετών. Για τα περιστατικά έχουν γίνει καταγγελίες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της πακιστανικής κοινότητας Ελλάδας, Τσαβέντ Ασλάμ, επιθέσεις και ξυλοδαρμοί αλλά και ληστείες κατά αλλοδαπών σημειώνονται μετά τις 20:00 το βράδυ στις περιοχές του Ρέντη και της Νίκαιας. «Είμαστε εργάτες. Ήσυχοι άνθρωποι. Αλλά κάτι πρέπει να κάνουμε. Ενημερώνουμε βουλευτές και δημάρχους, προκειμένου κάτι να γίνει» επεσήμανε.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, οι εκπρόσωποι των μεταναστών παρουσίασαν στοιχεία από περιστατικά επιθέσεων με σιδηρογροθιές και λοστούς σε βάρος των ιδίων, ή ομοεθνών τους και έκαναν λόγο και για βανδαλισμούς σε καταστήματα, που διατηρούν στις περιοχές εν λόγω περιοχές. Μάλιστα αύριο οι εκπρόσωποι των μεταναστών θα έχουν συναντήσεις με το δήμαρχο Νίκαιας- Ρέντη, Γιώργο Ιωακειμίδη. Οι ίδιοι στη συνέχεια θα επιδιώξουν να έχουν συναντήσεις και με τους δημάρχους άλλων περιοχών καθώς και βουλευτές.

Ads