Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνο Φλώρο, για την πρωτοφανή επίθεση σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου, μέσα στη Βουλή προχώρησε η εισαγγελία.

Ads

Η κακουργηματική ποινική δίωξη αφορά το αδίκημα της βιαιοπραγίας κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του (άρθρο 157ΠΚ)

Ο κατηγορουμενος αυτή την ώρα βρίσκεται στο γραφείο του ανακριτή όπου και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία, ενώ μέχρι να απολογηθεί θα συνεχιστεί η κράτησή του.

Απειλείται με 10 χρόνια κάθειρξη

Σημειώνεται πως, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα προβλέπει ότι όποιος βιαιοπραγεί εναντίον μέλους της Βουλής τιμωρείται με κάθειρξη έως και 10 έτη. Επισήμανε επίσης ότι η ασυλία βουλευτή καλύπτει πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα, και έτσι «μπορούμε να παραπέμψουμε τον δράστη αυτής της χυδαίας και βάρβαρης επίθεσης για αυτόφωρο κακούργημα».

Ads

Όπως είπε ο κ. Τασούλας χαρακτηριστικά, «έδωσα εντολή στην φρουρά της Βουλής, να οδηγηθεί ενώπιον των αρχών και να εξηγηθεί με βάση τα πραγματικά περιστατικά, ότι στοιχειοθετείται κατά τη γνώμη μας η περίπτωση της βιαιοπραγίας, εναντίον μέλους του κοινοβουλίου κατά την άσκηση των καθηκόντων του, ώστε να μη θεωρηθεί ότι προστατεύεται από την ασυλία, που είναι για πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα βάσει του Συντάγματος».