«Ω, οι μπούκλες! Πού πήγαν οι ασημένιοι βόστρυχοι; Αυτοί που κάποτε (μόλις πριν από έναν χρόνο) σκίαζαν το πλατύ μέτωπο του Κατρούγκαλου! Νομίζω, μπουλντόζα πρέπει να οδηγούσε ο πανδαμάτωρ όταν πέρασε ίσως ήταν και λίγο μεθυσμένος. Ας καταγραφεί, παρακαλώ, η θλιβερή απώλεια ως ακόμη ένα από τα εγκλήματα της Δεξιάς…».
 
Τα παραπάνω γράφει ο αρθρογράφος της «Καθημερινής», Στέφανος Κασιμάτης, στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας, συνοδεύοντας τα με μία φωτογραφία του Γιώργου Κατρούγκαλου στο βήμα της Ολομέλειας κατά τη συζήτηση για την κύρωση των Συμφωνιών με Ιταλία και Αίγυπτο.

Ads

Όπως όμως είναι γνωστό στους δημοσιογραφικούς κύκλους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, που τον κράτησε στο νοσοκομείο για κάποιες εβδομάδες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Παρόλα αυτά βρέθηκε στη Βουλή για να παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως αρμόδιος τομεάρχης Εξωτερικών. 

image

Ως εκ τούτου, η ειρωνία και η χυδαιότητα με την οποία σχολιάζει ο αρθρογράφος προκαλεί δικαιολογημένες αντιδράσεις. Όπως σχολιάζει ο Νίκος Σβέρκος στην «Αυγή», «ο Στέφανος Κασιμάτης, προφανώς, δεν ασχολείται με τέτοια “ποταπά” πράγματα (σ.σ. την κατάσταση υγείας του βουλευτή). Δεν τον αφήνει το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μένος του, που του επιβάλλει να μην καταλαβαίνει ούτε από ασθένειες ούτε από ευγένεια. Παραμένει χολερικός και γεμάτος εμπάθεια ακόμα και μπροστά σε ένα πρόβλημα υγείας, αρκεί να βρίζει και να εξευτελίζει όποιον δεν συμφωνεί μαζί του. Το καλό χιούμορ είναι χάρισμα. Το να κάνεις πλακίτσα με μια ασθένεια είναι παλιανθρωπιά. Ο Στέφανος Κασιμάτης, ως γνωστόν, δεν διαθέτει καλό χιούμορ». 

Ads