Με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης να «απαντήσει» στον σφοδρές αντιδράσεις που έχουν προκληθεί μετά τη διαφυγή του καταδικασμένου χρυσαυγίτη, Χρήστου Παππά.

Ads

«Δώσατε χαιρέκακα τα ρέστα σας για τον Παππά» τόνισε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είπε και πρόσθεσε «θεωρήσατε ότι ο Χρυσοχοΐδης και η Αστυνομία δεν τα κατάφεραν. Θέλατε να τους παρακολουθούμε. Ο Λαγός έχει ασυλία. Ειρωνευτήκατε ότι τα σπίτια ήταν σε επιτήρηση. Επιτέλους τι θέλετε; Να επιτρέψουμε το λιντσάρισμα για να ικανοποιηθεί το κοινό αίσθημα; Η Αριστερά που στέναξε σε κελιά και εξορίες!» ανέφερε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Πρόσθεσε πως η υποχρέωση της  αστυνομίας σε σχέση με Παππά ήταν να δίνει παρών κάθε 1η μηνός στο ΑΤ Παπάγου και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι τον Σεπτέμβρη του 2015 ο  εισαγγελέας Εφετών άλλαξε τους περιοριστικούς όρους που είχε επιβάλει το προηγούμενο συμβούλιο.

Συνέχισε λέγοντας ότι το συμβούλιο εφετών από 3 φορές τον μήνα αποφάσισε να δίνει το παρών μια και  κατήργησε τον περιοριστικό όρο να κοιμάται  κάθε βράδυ σπίτι του.

Ads

«Αν υπήρχε αυτός ο όρος η αστυνομία ήταν υποχρεωμένη να πηγαίνει κάθε φορά», είπε και πρόσθεσε πως υπήρχε ο υπουργός Δικαιοσύνης  που θα μπορούσε να ζητήσει αυστηρούς όρους.

Τέλος, ο υπουργός εκτίμησε ότι η Αστυνομία θα φτάσει στη σύλληψη του Χρήστου Παππά: «Στοχοποιείτε την Αστυνομία και τον Χρυσοχοΐδη. Ο τρόμος και η πάταξη είστε εσείς. Λάμπετε για τη γκάφα, το φιάσκο, όταν τον συλλάβουμε γιατί θα τον συλλάβουμε, θα είστε τόσο χαρούμενοι;»