Την κυβέρνηση και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κατηγορεί η Χρυσή Αυγή για τη διπλή δολοφονία στο Ηράκλειο. Η νεοναζιστική οργάνωση αναφέρει πως “θεωρούμε μέλη της δικής μας οικογένειας” τους δύο νεκρούς και χαρακτηρίζει “ενόχους και απολύτως υπεύθυνους για τις εν ψυχρώ δολοφονίες”.

Ads

Εκφράζοντας τη θλίψη της η Χρυσή Αυγή αναφέρει πως “η κυβέρνηση Σαμαρά και ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ Δένδιας προσωπικώς είναι ένοχοι και απολύτως υπεύθυνοι για τις αποψινές εν ψυχρώ δολοφονίες νέων Ελλήνων. Η Χρυσή Αυγή είχε ζητήσει επανειλημμένως αστυνομική φύλαξη για τα κατά τόπους γραφεία της, που είχαν χτυπηθεί και αποτελούσαν μόνιμους στόχους τρομοκρατών. Η κυβέρνηση όχι μόνο αρνήθηκε, αλλά αφαίρεσε την ήδη υπάρχουσα αστυνομική προστασία που νομίμως διαθέταμε”.

Χαρακτηρίζει “άθλιο” τον Νίκο Δένδια υποστηρίζοντας πως “όχι μόνο επέτρεψε, αλλά υποκίνησε τις τρομοκρατικές ομάδες, που ανεξέλεγκτες απόψε εκτέλεσαν νέους συμπολίτες μας”. “Το μίσος της κυβέρνησης και των ΜΜΕ εις βάρος της Χρυσής Αυγής, όπως αυτό εκφράστηκε τον τελευταίο μήνα, όπλισε τα χέρια των δολοφόνων”, συνεχίζει και καταλήγει απαιτώντας “την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης, την σύλληψη των εγκληματιών και την παραδειγματική τους τιμωρία” και καλεί “όλους τους Έλληνες να παραμείνουν ψύχραιμοι και ενωμένοι”. Σε προηγούμενη ανακοίνωσή της η νεοναζιστική οργάνωση έκανε λόγο για “ένοχα και διεφθαρμένα ΜΜΕ που στοχοποίησαν ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα και Έλληνες πολίτες”.