Φωτογραφίες για την παρασκευή μιας «περίεργης σκόνης» που σύμφωνα με αστυνομικές πηγές θυμίζει τη διαδικασία που ακολουθείται για την οικιακή παρασκευή κοκαϊνης, αλλά και αλληλοκαρφώματα για στελέχη που ενδιαφέρονται μόνο για το μισθό τους, είναι τα νέα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα και βρίσκονται ήδη στα χέρια των δικαστικών αρχών. Το φωτογραφικό υλικό, που βρέθηκε στον υπολογιστή του Ηλία Κασιδιάρη, παρέδωσε η αντιτρομοκρατική. Σημειώνεται πως τη Δευτέρα μεταφέρθηκαν στις φυλακές τρεις ακόμη βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Οι Γερμενής, Ηλιόπουλος και Μπούκουρας κρίθηκαν προφυλακιστέοι για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. 

Ads

 
Μεταξύ άλλων στις φωτογραφίες, που δημοσίευσε το Έθνος, εμφανίζεται ο Ηλίας Κασιδιάρης αγκαλιά με την καραμπίνα – καλάσνικοφ, η Ουρανία Μιχαλολιάκου και η μητέρα της Ελένη Ζαρούλια να συμμετέχουν σε μαθήματα αυτοάμυνας, χρυσαυγίτες με πλήρη στρατιωτική εξάρτυση και άγνωστο οπλισμό να χαιρετούν ναζιστικά.

Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στα στοιχεία που ήδη έχουν στα χέρια τους οι αρχές, μέσω των οποίων αποκαλύπτεται ο οπλισμός της νεοναζιστικής οργάνωσης. Ωστόσο στα νέα ντοκουμέντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι φωτογραφίες στις οποίες καταγράφεται η παρασκευή μιας «περίεργης σκόνης», όπως αναφέρεται στο Έθνος. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα πως παρόμοιες εικόνες έχουν ξαναδεί για την παραγωγή ναρκωτικών ουσιών. «Προσομοιάζει στη διαδικασία που ακολουθείται για την οικιακή παρασκευή κοκαΐνης. Όπως λέγεται στην πιάτσα, ‘βράζουν’ την κοκαΐνη», εξηγούν χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα ότι η σκόνη που διακρίνεται στο ντοκουμέντο είναι κοκαΐνη.
 
Ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι συγκεκριμένες εικόνες δεν αποκλείεται να έχουν «κατέβει» από ιστοσελίδες, προκειμένου να αποτελέσουν «οδηγό» για επεξεργασία κάποιας ουσίας. Ωστόσο, επισημαίνουν πως το υλικό αυτό δεν έχει συμπεριληφθεί τυχαία στη δικογραφία και προφανώς θα ζητηθούν εξηγήσεις από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

image
 
Αλληλοκαρφώματα
 
Το Έθνος δημοσιεύει και επιστολή του Αρτέμη Ματθαιόπουλου προς τον Ν. Μιχαλολιάκο, στην οποία ο πρώτος καρφώνει στον επικεφαλής της νεοναζιστικής οργάνωσης «κουρασμένα στελέχη», τα οποία ενδιαφέρονται μόνο για τους μισθούς τους. «Οι μισθοί καλώς να δοθούν, αλλά όταν ξέρουμε τι ακριβώς θέλουμε και με ποια άτομα μπορούμε να το κάνουμε», αναφέρει. Ο Ματθαιόπουλος αναφέρεται, σύμφωνα πάντα με το Έθνος, στους Μούκο Αθανάσιο, Ζησιμόπουλο Πολύβιο, Χασιώτη Γεώργιο, Χατζηβασιλείου Αθανάσιο, Τσακίρη Μιχαήλ, Ιωαννίδη, Χρυσομάλλη Νικόλαο, κατηγορώντας τους πως δεν έχουν προσφέρει τίποτα στην νεοναζιστική οργάνωση μετά τις εκλογές του 2012.
 
Στη δημοσιότητα έρχονται φωτογραφίες και από εκδρομές των ναζί, προσθέτοντας νέα ντοκουμέντα για την ιδεολογία της οργάνωσης. Στην πρώτη, με τον Κασιδιάρη στο κέντρο, περισσότεροι από είκοσι χρυσαυγίτε, μεταξύ αυτών και ένα μικρό παιδί. Στη δεύτερη, η οποία βρέθηκε στους σκληρούς δίσκους του Ν. Μιχαλολιάκου, τρεις νεοναζί με φούμο στο πρόσωπο, στολές παραλλαγής, αλλά και άγνωστο οπλισμό, χαιρετούν ναζιστικά σε δασική έκταση. 

Ads

image

image