Επίθεση από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν δύο μετανάστες στην Ομόνοια, το Σάββατο το απόγευμα. Τρία μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης φωνάζοντας ότι είναι από τη Χρυσή Αυγή, χτύπησαν αναίτια με σιδηρογροθιές δύο Πακιστανούς που εργάζονταν σε κατάστημα της περιοχής, τραυματίζοντας τους στο κεφάλι.

Ads

Όπως αναφέρει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), το περασμένο Σάββατο, στις 7.30μμ στην οδό Σωκράτους, ο 21χρονος Κοφίλ Μοχάμεντ, που εργάζεται σε κατάστημα της περιοχής ήρθε αντιμέτωπος με μια ομάδα τριών χρυσαυγιτών.

Όπως κατήγγειλε στην ΚΕΕΡΦΑ, ο μετανάστης από το Πακιστάν, τα τρία μέλη της Χρυσής Αυγής ήρθαν έξω από το μαγαζί που εργάζεται κι άρχισαν να του φωνάζουν: «Θέλεις να σε χτυπήσουμε;». Όταν τους απάντησε «γιατί θέλετε να με χτυπήσετε; Τι σας έκανα;», εκείνοι του είπαν «είμαστε Χρυσή Αυγή» και μετά τον τον τράβηξαν στη μέση του δρόμου και άρχισαν να τον χτυπάνε. Οι χρυσαυγίτες είχαν σιδηρογροθιά και τον τραυμάτισαν στο μέτωπο και το κεφάλι.

image

Ads

Το έργο του τάγματος της Χρυσής Αυγής δεν σταμάτησε όμως εκεί, καθώς λίγο μετά στα χέρια των τριών μελών της οργάνωσης έπεσε ένας ακόμη μετανάστης που εργάζεται στο ίδιο κατάστημα, ο 28χρονος Ισμαήλ Μοχάμεντ. Οι χρυσαυγιτες περικύκλωσαν τον νεαρό Πακιστανό κι άρχισαν να του φωνάζουν «να φύγεται όλοι οι Πακιστανοί από εδώ». Στη συνέχεια όπως κατήγγειλε στην ΚΕΕΡΦΑ, ο ένας τον χτύπησε δυνατά στο μάτι με την σιδηρογροθιά, ο δεύτερος στο κεφάλι και ο τρίτος τον έσπρωξε ρίχνοντας τον στο έδαφος.

Ενώ ακόμα ο Ισμαήλ Μοχάμεντ είχε αίματα στο πρόσωπο του, ο 28χρονος ανέφερε το περιστατικό σε δύο αστυνομικούς που περνούσαν σε περιπολία, οι οποίοι όμως τον παρέπεμψαν να καταγγείλει το περιστατικό στο ΑΤ Ομόνοιας. Μετά από λίγη ώρα ήρθαν αστυνομικοί με μηχανές που συνέλαβαν τους δύο από τους τρείς χρυσαυγίτες και κάλεσαν τους μετανάστες να πάνε στο κοντινό ΑΤ Ομονοίας.

image

Το «σόου» των μελών της Χρυσής Αυγής, δεν σταμάτησε όμως ούτε στο τμήμα. Όπως καταγγέλλει η ΚΕΡΦΑΑ, ο ένας από τους δύο φώναζε στους αστυνομικούς « Είμαστε Έλληνες, είμαστε Χρυσή Αυγή. Γιατί μας πιάνετε;». «Καλά κάναμε και χτυπάμε τους Πακιστανούς. Έτσι θα τους διώξουμε», φέρονται να είπαν στους αστυνομικούς οι χρυσαυγίτες. Απείλησαν επίσης τους μετανάστες λέγοντας ότι «όταν βγούμε έξω θα σας δείξουμε»,.

Οι μετανάστες κατέθεσαν μήνυση εις βάρος των μελών της Χρυσής Αυγής και την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας.

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε συνέντευξη-διαμαρτυρία τη Δευτέρα στις 5μμ, στη Σωκράτους 73.