Δεν σκοπεύει να δώσει τα αναδρομικά στους συνταξιούχους η κυβέρνηση, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ads

Συγκεκριμένα, συμμετέχοντας στην εκπομπή της Όλγας Τρέμη μαζί με την τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός οικονομικών δήλωσε, σχετικά με τα αναδρομικά ότι η κυβέρνηση δεν έχει «αυταπάτες».

Η Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε πως «η ομολογία εξαπάτησης και κλοπής των συνταξιούχων από τη ΝΔ σε 47 δευτερόλεπτα, δια στόματος του κ. Σταϊκούρα».

Συγκεκριμένα, ο διάλογος ήταν ο εξής:

Έφη Αχτσιόγλου: Εμείς θα επιστρέψουμε αυτό που δικαιούνται οι συνταξιούχοι και το οποίο περίκοψε η δικιά σας κυβέρνηση το 2012 και δεν επέστρεψε ποτέ. Εσείς μάλλον δηλώνετε ότι δεν θα επιστραφούν ποτέ στους συνταξιούχους τα αναδρομικά τους.

Ads

Χρήστος Σταϊκούρας: Εμείς δεν έχουμε αυταπάτες…

Έφη Αχτσιόγλου: Δεν θα επιστραφούν δηλαδή ποτέ τα αναδρομικά στους συνταξιούχους.

Χρήστος Σταϊκούρας: Εμείς είπαμε ότι θα επιστραφούν τα αναδρομικά; Είδατε στη Θεσσαλονίκη (σ.σ. βλέπε ΔΕΘ) να λέμε για τα αναδρομικά; Στους συνταξιούχους και στους Έλληνες πολίτες είμαστε ειλικρινείς, ψεύτες δεν είμαστε. Εμείς ψέματα δεν λέμε και δεν έχουμε αυταπάτες.

Έφη Αχτσιόγλου: Ψηφίσατε την 13η σύνταξη; Είπατε ότι θα διατηρηθεί; Την κόψατε όταν ήρθατε στην κυβέρνηση; Και μου λέτε ότι είστε ειλικρινείς απέναντι στους συνταξιούχους;