Δεν θα ισχύει για τους τουρίστες η υποχρεωτική πενθήμερη καραντίνα σε περίπτωση κρούσματος, σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσαν τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας, Τουρισμού και Οικονομικών.

Ads

Γεγονός που προκαλεί ερωτήματα και ανησυχία σε πολλούς για τις κυβερνητικές αποφάσεις σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας, δεδομένου ότι τα κρούσματα και οι σκληροί δείκτες σημειώνουν σοβαρή άνοδο εν μέσω καλοκαιριού, με ειδικούς και υγειονομικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το νέο ΦΕΚ «για τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού  περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι της Covid-19», φέτος, δεν θα υπάρξουν τελικά δωμάτια καραντίνας για τους τουρίστες».

Επίσης, ενώ για τους πολίτες συνεχίζει να ισχύει η υποχρεωτική πενθήμερη απομόνωση στο σπίτι τους, οι τουρίστες διαφοροποιούνται και θα μένουν σε καραντίνα μόνο αν το επιθυμούν και μόνο όσες μέρες έχουν προπληρώσει το ξενοδοχείο ή το δωμάτιο στο οποίο διαμένουν, καθώς στο ΦΕΚ είναι ξεκάθαρο ότι απλώς «συστήνεται» και δεν είναι υποχρεωτική η απομόνωση. Ακολούθως, θα μπορούν να ταξιδέψουν με το πλοίο, το αεροπλάνο ή οποιοδήποτε άλλο μέσο, όντας θετικοί στον κορονοϊό, κάνοντας απλώς χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2 ή ΚΝ95).

Ads