Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.

Ads

 
Ο οργανισμός έχει φτάσει σε οικονομικό αδιέξοδο, ενώ οι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή της κρατικής επιχορήγησης από το 2010, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά προβλήματα.
 
Παρά την επίσχεση εργασίας, η εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ με οχήματα του οργανισμού θα γίνει κανονικά.
 
To Υπουργείο Οικονομικών προανήγγειλε πρωτοβουλία σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών για τον εξορθολογισμό του ΟΑΣΘ και δρομολόγηση βιώσιμης λύσης καθώς όπως επισημαίνει οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης αποτελούν διαχρονικό πρόβλημα που επιβαρύνει «κατά πολύ» την πρόβλεψη του κρατικού προϋπολογισμού κάθε χρόνο.

Για το 2014, η επιχορήγηση του ΟΑΣΘ έχει προβλεφθεί στο ποσό των 48 εκατ. ευρώ, του οποίου η καταβολή προβλέπεται σε 12 ισόποσες δόσεις των 4 εκατ. ευρώ. Ήδη, σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου, έχει καταβληθεί στον ΟΑΣΘ το σύνολο των 48 εκατ. ευρώ, με την απόφαση της περασμένης Παρασκευής για την αποδέσμευση της τελευταίας δόσης, ώστε να χρησιμοποιηθεί, μεταξύ άλλων, και για την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων. Επιπλέον, το Δημόσιο έχει προσφύγει κατά της Διαιτητικής Απόφασης που επιδίκασε στον ΟΑΣΘ το ποσό των 49,8 εκατ. ευρώ, το οποίο δεν έχει καταβληθεί καθώς δεν έχει έως σήμερα κάποια απόφαση, παρότι η ακρόαση έγινε στις 13 Μαΐου.