Δεν πραγματοποιούνται έλεγχοι στους επιβάτες στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», καθώς οι υπηρεσίες του αεροδρομίου δεν έχουν λάβει καμιά ενημέρωση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Ads

Αυτό υποστηρίζουν πηγές του αεροδρομίου στο documentonews.gr και όπως αναφέρουν; «Όσο υπήρχαν απευθείας πτήσεις από την Κίνα, γινόταν στους επιβάτες θερμομέτρηση…Αυτή τη στιγμή η πρόληψη εξαντλείται στο μοίρασμα φυλλαδίων αλλά και στην ύπαρξη αφισών σε τουλάχιστον 35 σημεία του αεροδρομίου τα οποία περιλαμβάνουν γενικές πληροφορίες για τα μέτρα υγιεινής που πρέπει να λαμβάνουν οι πολίτες. Την ίδια στιγμή καταφθάνουν στη χώρα πτήσεις από την Ιταλία η οποία έχει χτυπηθεί από τον κορονοϊό οκτώ έως δέκα πτήσεις ημερησίως, οι επιβάτες των οποίων δεν θερμομετρούνται καν».

Σύμφωνα με πηγές από τον ΕΟΔΥ πράγματι δεν πραγματοποιούνται έλεγχοι με τη συνδρομή του στο αεροδρόμιο και δεν ελέγχονται επιβάτες πτήσεων από την Ιταλία. «Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή ως προς αυτό το κομμάτι. Δεν στέλνουμε προσωπικό στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Δεν έχουμε πλέον πτήσεις από την Κίνα».

Ενδεικτικό των ανύπαρκτων ελέγχων στο αεροδρόμια είναι και ένα βίντεο που πρόσφατα είχε ανέβει στο twitter από μια τουρίστρια που έφτασε στο Ελευθέριος Βενιζέλος: 

Ads

Ερωτηθείς για το πλαίσιο ετοιμότητας στο οποίο βρίσκεται η χώρα σύμφωνα με τα όσα τουλάχιστον δήλωσε σήμερα μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο ΕΟΔΥ επισήμανε εμμέσως πλην σαφώς πως δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτό οι έλεγχοι στο αεροδρόμιο. Μάλιστα, όπως αποφασίστηκε δεν τίθεται θέμα καραντίνας ή επιδημιολογικής επιτήρησης για τους μαθητές που βρίσκονται ήδη στην Ιταλία, καθώς δεν έχουν επισκεφτεί πληγείσες περιοχές, ενώ το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να μην προχωρήσει προς το παρόν σε επιπλέον μέτρα, όπως η θερμομέτρηση, για τους ταξιδιώτες που έρχονται από την Ιταλία.