Πολιτική επιλογή του Ερντογάν χαρακτήρισε την κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στην Ανδριανούπολη, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης. 

Ads

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, σημείωσε πως αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν λύνονταν «με ένα τηλεφώνημα» ανάμεσα στις δύο πλευρές. «Μόλις παρήλθε το δεκαήμερο κατάλαβα ότι θα κρατήσει αρκετό διάστημα η κράτησή τους», ανέφερε ο Φώτης Κουβέλης και πρόσθεσε ότι ο Ερντογάν έχει επιλέξει κλιμάκωση της έντασης με την Ελλάδα.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει τον χρόνο αποφυλάκισης των δυο στρατιωτικών, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα ανταλλαγής των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

Χαρακτήρισε δε προσχήματα τα περί συνεχιζόμενων ερευνών στα κινητά τηλέφωνα των δύο στρατιωτικών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα τηλέφωνά τους έχουν το ίδιο λογισμικό με οποιοδήποτε άλλο κινητό τηλέφωνο.

Ads

Αποκάλυψε μάλιστα, ότι δεν επετράπη στην ελληνική πλευρά να εκπροσωπηθεί στον έλεγχο των κινητών τηλεφώνων των δύο στρατιωτικών.