Χωρίς επεισόδια πραγματοποιήθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι ταυτόχρονες κινητοποιήσεις αντιρατσιστικών οργανώσεων, αλλά και ακροδεξιών που διαδήλωναν κατά των λαθρομεταναστών, δεδομένου ότι οι δύο αντίπαλες «παρατάξεις» δεν συναντήθηκαν.

Ads

Η αντιρατσιστική πορεία, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 550 άτομα- μέλη αριστερών οργανώσεων, ξεκίνησε από τα Προπύλαια με κατεύθυνση την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, με σκοπό τη διεξαγωγή συναυλίας εκεί. Ωστόσο,  μετά τις 5 το απόγευμα, διακόπηκε… άδοξα στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Ιουλιανού, καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν τη συνέχισή της. Ο λόγος; Λίγο νωρίτερα μέλη ακροδεξιών παρατάξεων είχαν οργανώσει στην ίδια πλατεία συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των λαθρομεταναστών.

Εν τω μεταξύ, μέλη των αριστερών οργανώσεων κατηγορούν τον Δήμο Αθηναίων επειδή δεν είχε δώσει άδεια για την πραγματοποίηση της συναυλίας.

«Ο δήμαρχος της Αθήνας, αντί να διευκολύνει τις κινητοποιήσεις κατά του ρατσισμού και των φασιστικών προκλήσεων, απευθύνθηκε στη ΓΑΔΑ για να απαγορευτεί η κινητοποίηση» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ads

Τελικά, η συναυλία πραγματοποιήθηκε επί της οδού Αχαρνών, λίγο πριν τον Άγιο Παντελεήμονα, εφόσον η αστυνομία απαγόρευσε σε όσους συμμετείχαν στην πορεία να πλησιάσουν στην πλατεία.

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη, στις 3 το μεσημέρι, στο άγαλμα Βενιζέλου.