Στις πρώτες συλλήψεις ακροδεξιών για επιθέσεις κατά προσφύγων προχώρησε η αστυνομία στην Χίο, μετά από επεισόδια που προκάλεσαν στον προσφυγικό καταυλισμό της Σούδας χθες το βράδυ.

Ads

Οι δυο συλληφθέντες αναγνωρίσθηκαν από τα θύματά τους, εκ των οποίων το ένα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του νησιού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν εντός της ημέρας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου κατηγορούμενοι, εκτός της απρόκλητης επίθεσης και της σωματικής βλάβης, ο ένας για αντιποίηση Αρχής αφού δήλωνε αστυνομικός, ο άλλος για αντίσταση κατά της Αρχής, εξύβριση και απειλή για τα όσα έπραξε κατά τη σύλληψη του.

Οι παραπάνω μαζί με άλλους ακροδεξιούς είχαν πραγματοποιήσει και επιθέσεις με πέτρες κατά του προσφυγικού καταυλισμού στη Σούδα. Νωρίτερα είχαν παρεισφρήσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της περιοχής Αγίας Αννας Καπέλα, στο δημαρχιακό κατάστημα της Χίου, εναντίον της δραστηριότητας ισπανικής ΜΚΟ στο νησί.

Ads

Σύμφωνα με την ΕΡΑ Αιγαίου, το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Χίου ψήφισε, το βράδυ της Πέμπτης, κατά πλειοψηφία, πρόταση του δημάρχου με την οποία εκφράζει την αντίθεσή του στην ενοικίαση χώρου της πρώην Κλινικής Αυγουστή, που βρίσκεται κοντά στον καταυλισμό της Σούδας, από την ισπανική ΜΚΟ Salvamento Maritimo Humanitario (SMH).

Σημειώνεται ότι η SMH έχει σαν στόχο τη δημιουργία Κέντρου πληροφόρησης και παροχής υπηρεσιών ιατρικής φροντίδας.

Ακροδεξιά στοιχεία συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο την ώρα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το tovima.gr ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος του ΚΚΕ Γιώργος Αμπαζής, κατήγγειλε στο δημοτικό συμβούλιο ότι προπηλακίστηκε την ώρα που προσπαθούσε να μπει στο δημαρχείο.

Από το δημαρχείο, η ομάδα των ακροδεξιών κατευθύνθηκε με άγριες διαθέσεις προς τον προσφυγικό καταυλισμό και φτάνοντας κοντά άρχισε να πετά πέτρες.

Φωτογραφία: politischios.gr