Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην περιοχή Καρφά της Χίου μετά τη συγκέντρωση για την κυβερνητική πολιτική στο προσφυγικό και την στρατιωτική τύπου απόβαση των δυνάμεων καταστολής για τη βίαιη επίταξη των περιοχών. Ομάδα ατόμων εισέβαλε στο ξενοδοχείο που διαμένουν άνδρες των ΜΑΤ και τους επιτέθηκε.

Ads

Κρίσιμη ήταν η επέμβαση των ψυχραιμότερων για να αποφευχθούν τα χειρότερα, όπως φαίνεται και στο βίντεο. «Ήρεμα παιδία δεν είμαστε ίδιοι», ακούγονται να φωνάζουν κάποιοι που παρεμβαίνουν και εμποδίζουν τον ξυλοδαρμό των αστυνομικών. 

Της εισβολής ειχαν προηγηθεί άγρια επεισόδιο μεταξύ συγκεντρομένων και αστυνομικών δυνάμεων, τις οποίες κατάφεραν να απομόνωσουν και να τους αποσπάσουν εξοπλισμό, σύμφωνα με μαρτυρία που ακούγεται στο βίντεο από τα πρώτα επεισόδια.

Στη συνέχεια, κατά την εισβολή στο ξενοδοχείο, εκτός από τον ξυλοδαρμό των αστυνομικών, άτομα πέταξαν από τα μπαλκόνια είδη ρουχισμού και βαλίτσες.  Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα, αστυνομικός πέταξε από μπαλκόνι χημικό στους συγκεντρωμένους με αποτέλεσμα να ξεφύγει κατάσταση και να γενικευθούν τα επεισόδια. Από τις συμπλοκές στην περιοχή του Καρφά τραυματίστηκαν 8 αστυνομικοί των ΜΑΤ. Στη συνέχεια στο σημείο έσπευσαν ενισχύσεις και οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 9 προσαγωγές. 

Ads

Βίντεο από τα επεισόδια στη συγκέντρωση:

Και από την εισβολή στο ξενοδοχείο:

Πηγή φωτογραφίας: astraparis.gr