Χημικά έριξαν τα ΜΑΤ το πρωί της Τετάρτης, έξω από το υπουργείο Υγείας όπου πραγματοποίησε συγκέντρωση η ΠΟΕΔΗΝ. Νωρίτερα, οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να προσεγγίσουν το υπουργείο, αλλά έπεσαν πάνω στα ΜΑΤ που είχαν δημιουργήσει μια αλυσίδα για να τους εμποδίσουν και να τους απομακρύνουν. Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλουν αναίτια επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις 

Ads

Η Ομοσπονδία πραγματοποίησε τη διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας, ζητώντας μονιμοποίηση του εκτάκτου προσωπικού στα νοσοκομεία. «300 – 400 συνάδελφοί μας Επικουρικό προσωπικό παρότι εργάζονται πολλά χρόνια στα Νοσοκομεία, βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου (απολύονται) εάν δεν υπάρξει πολιτική πρωτοβουλία από την Κυβέρνηση και μάλιστα απολύονται εν’ μέσω πανδημίας. Συμμετείχαν στο διαγωνισμό 2Κ και παρότι δικαιούνταν αυξημένη μοριοδότηση είναι στους αποτυχόντες. Επικουρικό προσωπικό περί τις 2000 λήγουν οι συμβάσεις από 1 Οκτώβρη έως τέλος του έτους και απολύονται. Παρά τις δεσμεύεις δεν υπήρξε νομοθετική πρωτοβουλία έστω παράτασης τα συμβάσεων.

»Οι συμβασιούχοι που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς των Νοσοκομείων για τις νέες Συμβάσεις Εργασίας ορισμένου χρόνου στις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, εστίασης και δεν είναι στους επιτυχόντες απολύονται. Δεν δικαιούνται την παράταση που προβλέπει ο νόμος. Είναι εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό εκ των οποίων πολλοί εργάζονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και «φεύγουν από το σύστημα σε περίοδο που «τους έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ». Διεκδικούμε αφενός την παράταση των συμβάσεων και αφετέρου την μονιμοποίησή τους. Οι έκτακτες ανάγκες είναι πάγιες και διαχρονικές στην Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια. Τα Νοσοκομεία θα καταρρεύσουν με 45.000 κενές οργανικές θέσεις εάν φύγουν και οι 12000 έκτακτοι υπάλληλοι».

Διαβάστε επίσης: Απλήρωτα νυχτερινά και αργίες από τον Μάιο για τους επικουρικούς των νοσοκομείων

«Τα χειροκροτήματα τελείωσαν και επιστρέψαμε στα γκλοπ»

Ads

Σε δήλωση του, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικίνδυνη πολιτική για τη δημόσια υγεία και την κοινωνία.  «Εν μέσω πανδημίας στο ΕΣΥ εργάζονται 5.000 εργαζόμενοι λιγότεροι σε σχέση με πέρσι. Εργαζόμενοι που δίνουν τη μάχη της πρώτης γραμμής ξέρουν ότι τους επόμενους μήνες λήγει η σύμβαση τους. Η κυβέρνηση επιλέγει να μην προσχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις γιατί το σχέδιο της είναι η είσοδος ιδιωτικών συμφερόντων μέσα στα δημόσια νοσοκομεία. Στην σημερινή κινητοποίηση των υγειονομικών για άλλη μια φορά η κυβερνητική απάντηση ήταν η βία. Από ότι φαίνεται τελείωσαν τα χειροκροτήματα και επιστρέψαμε στα γκλοπ.Η πολιτική τους είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και τη κοινωνία». 

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image