Συγκέντρωση ενάντια στην εκδικητική απόλυση του γιατρού Κώστα Καταραχιά πραγματοποιήθηκε σήμερα στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» και ακολούθησε διαδήλωση προς το υπουργείο Υγείας.

Ads

«Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, κάτω τα χέρια απ’ τον Καταραχιά», «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, η δική μας πάλη θα την σπάσει» τα συνθήματα που φώναζαν οι υγειονομικοί, που πραγματοποίησαν μαζική διαδήλωση από το νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» στο υπουργείο Υγείας.

Οι γιατροί και νοσηλευτές καταγγέλλουν την εκδικητική απόλυση του συναδέλφου τους Κώστα Καταραχιά, ακτινολόγου και προέδρου του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας». Πρόκειται για τον μοναδικό γιατρό σε όλη τη χώρα που δεν πήρε παράταση της σύμβασής του μέχρι τον Οκτώβριο, ενώ έπειτα από την εκδικητική μετακίνησή του στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Σωτηρία, του ανακοίνωσαν ότι η σύμβασή του θα λήξει σε λίγες μέρες. Οι υγειονομικοί μαζί με πλήθος σωματείων, την ΠΟΕΔΗΝ και την ΟΕΝΓΕ στηρίζουν τον Κώστα Καταραχιά και συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

Όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους «Οι διορισμένες διοικήσεις των νοσοκομείων αντί να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας  και ν’ απαιτήσουν από την κυβέρνηση μέτρα ενίσχυσης του συστήματος υγείας, επιδίδονται σε διώξεις υγειονομικών προσπαθώντας να τους τρομοκρατήσουν για την συνδικαλιστική τους δράση.

Ads

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Κώστα Καταραχιά, δίνοντας την απάντηση της μέσω του επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης που βρισκόταν στο υπουργείο. Με αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν την εξέλιξη αυτή οι συγκεντρωμένοι, μάλιστα, σημειώθηκε και ένταση όταν οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, ζητώντας να αποχωρήσουν οι δυνάμεις καταστολής. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με χημικά.

«Είναι ντροπή, αίσχος να μιλάνε με αυτό τον απαξιωτικό τρόπο για τους υγειονομικούς. Δείχνει ποια είναι η συνέχεια. Τι θέλουν να κάνουν. Αλλά είναι γελασμένοι γιατί είμαστε πιο δυνατές και δυνατοί» υπογράμμισε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ογκολογικό νοσοκομείο.

Υπογράμμισε δε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί με νέα συγκέντρωση αύριο Τετάρτη στις 9 το πρωί, στην Ευελπίδων, όπου συζητούνται ασφαλιστικά μέτρα από την πλευρά του. Κινητοποιήσεις προγραμματίζονται επίσης στις πύλες των νοσοκομείων στις 7 Απριλίου, ενώ για τις 22 του μήνα γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία προσανατολίζονται σε πανυγειονομική απεργία.

image

image

image