Δύο ξεχωριστές μαζικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στην Αθήνα, μετά την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών, παρά τη βροχή.

Ads

Χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν στο Σύνταγμα, ύστερα από κάλεσμα των καλλιτεχνών, οι οποίοι άλλαξαν το περιεχόμενο της προγραμματισμένης σημερινής κινητοποίησής τους  και με το σύνθημα «Δεν είναι δυστύχημα είναι δολοφονία. Οι ζωές μας μετράνε», και προέτρεψαν σε παλλαϊκή κινητοποίηση ενάντια στην «εξαθλίωση των ζωών μας… στον βωμό του κέρδους».  

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν και πορεία προς το σταθμό Λαρίσης, φωνάζοντας μεταξύ άλλων:

«Στον δρόμο, στον δρόμο να σπάσουμε τον τρόμο», «είστε δολοφόνοι, είστε υποκριτές, το σύστημα που φτιάξατε μας παίρνει τις ζωές», «Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους», όπως και «σκοτώνετε εφήβους, βιάζετε παιδιά , πουλάτε τις ζωές μας σε χέρια ιδιωτικά». Μάλιστα, επεισόδια σημειώθηκαν σύμφωνα με την ΕΡΤ στον σταθμό «Αττική», με τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση δακρυγόνων, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, μετά το τέλος της πορείας.

Ads

Στο μεταξύ, συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Hellenic Train και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν ΠΑΜΕ και εργατικά συνδικάτα. «Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές», «Οι νεκροί μας θυσία για το κέρδος – Δεν είναι λάθος είναι έγκλημα», φώναξαν μεταξύ άλλων.

Στιγμιότυπα από το Σύνταγμα

image

image 

image

image

image 

Στιγμιότυπα από την συγκέντρωση στην Hellenic Train και την πορεία προς τη Βουλή

image

image