Στην τελική ευθεία μπαίνει η εκδίκαση της υπόθεσης για την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς η αποδεικτική διαδικασία ολοκληρώνεται σήμερα με την κατάθεση των τελευταίων μαρτύρων υπεράσπισης, και σειρά παίρνουν οι απολογίες των κατηγορουμένων, που θα ξεκινήσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ή το αργότερο την επόμενη Δευτέρα.

Ads

Πέντε μήνες μετά την επεισοδιακή έναρξη της δίκης, έξι από τους εννέα κατηγορούμενους θα κληθούν στο ειδώλιο, με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών.

Οι υπόλοιποι τρεις, Χάρης Χατζημιχελάκης, Παναγιώτης Αργυρού και Γιώργος Καραγιαννίδης, έχουν αποχωρήσει από το δικαστήριο, καθώς δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους για μαγνητοφώνηση των πρακτικών της δίκης και μη παρακράτηση των δελτίων αστυνομικής ταυτότητας του ακροατηρίου.

Στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας, οι μάρτυρες κατηγορητηρίου δεν ταυτοποίησαν κάποιον από τους κατηγορούμενους ως δράστη, ενώ στην περίπτωση της Κωνσταντίνας Καρακατσάνη ο αστυνόμος, επικεφαλής της ομάδας που επιτηρούσε το σπίτι στο Χαλάνδρι, ανακάλεσε την ταυτοποίησή της.

Ads

Επιπλέον, ο πρώην υπουργός Γεράσιμος Αρσένης παραδέχτηκε για την επίθεση στο σπίτι όπου διαμένει με τη σύζυγο του, τέως υπουργό Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, ότι αν άμεσος σκοπός ήταν η δολοφονία ο τρόπος που επέλεξαν δεν θα ήταν ο πιο πρόσφορος καθώς ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος.