Υπέρ του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών τάχθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ που μετέχουν στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. «Παρών» δήλωσε το ΚΚΕ, ενώ επιφυλάξεις εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η συζήτηση στην επιτροπή ξεκίνησε σήμερα.

Ads

«Παρότι το άρθρο 86 του Συντάγματος μας δεσμεύει, εμείς επιλέξαμε να προχωρήσουμε σε κάποιες αλλαγές και να μην περιμένουμε την επόμενη αναθεώρηση του 2019, γιατί τότε θα περιπέφταμε στη λαϊκή θυμοσοφία, ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι» υποστήριξε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης. Επεσήμανε επιπλέον ότι η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος πρέπει να ξεκινήσει άμεσα και πρότεινε να αρχίσει στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ώστε όταν έλθει η ώρα της αναθεώρησης η διάταξη που αφορά στον έλεγχο των υπουργών να ψηφιστεί από το σύνολο της Βουλής.

«Το Κοινοβούλιο θα πρέπει να ασχοληθεί με την ποινική ευθύνη υπουργών, έχοντας υπόψη ότι έχει αυτονόητο καθήκον να κρατήσει αποστάσεις από τη δαιμονοποίηση του φαινομένου που κάποιοι εσκεμμένως διατηρούν» δήλωσε ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας, ενώ ο εισηγητής του ΛΑΟΣ, Θανάσης Πλεύρης, εκτίμησε ότι το νομοσχέδιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Για «επικοινωνιακά και προπαγανδιστικά παιχνίδια» έκανε λόγο από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος ενώ για «επικοινωνιακές σκοπιμότητες» μίλησε και ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Μουλόπουλος, κρίνοντας ότι η κυβέρνηση διαπράττει πολιτικό λάθος, επειδή θα δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες στη κοινή γνώμη που θα διαψευστούν.

Ads