Ξεκίνησε η δίκη σε δεύτερο βαθμό των εννέα κατηγορουμένων που σε πρώτο βαθμό έχουν καταδικαστεί σε βαριές ποινές για την υπόθεση της κακοδιαχείρησης στα οικονομικά του Παντείου Πανεπιστημίου. Η εκδίκαση της υπόθεσης, που ξεκίνησε σήμερα και θα συνεχιστεί στις 28 Φεβρουαρίου ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αφορά στις οικονομικές ατασθαλίες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο την περίοδο 1992-1998 με προσδιοριζόμενη ζημιά του Δημοσίου περίπου 8 εκ. ευρώ.

Ads

Στο εδώλιο βρίσκονται εννέα κατηγορούμενοι, πρώην πρυτάνεις, αντιπρυτάνεις και διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος αλλά και ιδιώτες, προμηθευτές του Παντείου, που βαρύνονται κατά περίσταση με τις κατηγορίες της απάτης, πλαστογραφίας, υπεξαίρεσης, ψευδούς βεβαίωσης, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Απών από τη διαδικασία, ο πρώην πρύτανης του Παντείου Αιμίλιος Μεταξόπουλος που απεβίωσε τον περασμένο Νοέμβριο, μία ακριβώς ημέρα μετά την αποδοχή από το δικαστήριο του αιτήματός του για άρση της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα ώστε να μπορέσει να ταξιδέψει στη Γερμανία για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση. Η οικογένεια του ζήτησε από το δικαστήριο να διατάξει την επιστροφή του ποσού των 100 χιλιάδων ευρώ που είχε καταβάλει ο Αιμίλιος Μεταξόπουλος για να αποφυλακιστεί.

Αίτημα για την άρση του περιοριστικού όρους της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του υπέβαλε και ο πρώην αντιπρύτανης Π. Γετίμης, ο οποίος διδάσκει σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

Ads

Η δίκη διεκόπη για τη Δευτέρα καθώς ο επίσης κατηγορούμενος πρώην αντιπρύτανης του Παντείου Κων. Παπαθανασόπουλος και το δικαστήριο προχώρησε σε αυτεπάγγελτο διορισμό δικηγόρου.