Μετά από πολλές υποσχέσεις από πολλές κυβερνήσεις για την απελευθέρωση του παραλιακού μετώπου και ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε αυτό, η υπόσχεση φαίνεται να γίνεται τελικά πράξη, καθώς σήμερα ξεκίνησε το γκρέμισμα των αυθαιρέτων, με πρώτο να «πέφτει» το νυχτερινό κέντρο «Φαντασία».

Ads

Την κατεδάφιση μάλιστα παρακολούθησαν και ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο οποίος συνοδευόταν από την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.

«Είναι σημαντικό κάθε οικογένεια χωρίς κόστος να έχει πρόσβαση στη θάλασσα. Είναι και ένα τουριστικό έργο, γιατί θα υπάρχει πρόσβαση και στους επισκέπτες. Το έργο αυτό θα συνδυαστεί με την αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων», δήλωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «Η περιοχή αποδίδεται στον πολίτη, στους νέους και στις οικογένειες».

Η Τίνα Μπιρμπίλη, από την μεριά της, ανακοίνωσε ότι «τα έργα θα ολοκληρωθούν σε περίπου 15 μέρες» κι ότι «στο πλαίσιο της ανάπλασης της περιοχής, έχουν σχεδιαστεί και ποδηλατόδρομος και πεζόδρομος».

Ads

Όπως επίσης ανακοίνωσε το έργο της κατεδάφισης θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις: στην πρώτη από τη «Φαντασία» μέχρι το «Ακρωτήρι» και στη δεύτερη από το «Ακρωτήρι» μέχρι τον «Ιππόκαμπο».