Ο καθηγητής Υγειονομικής κι Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε πως, ο συντελεστής μεταδοτικότητας του κορονοϊού είναι κάτω από 1% σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, σημειώνοντας παράλληλα πως προτεραιότητα της Επιτροπής είναι να ανοίξουν τα σχολεία.

Ads

«Προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και ίσως και τα λύκεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηχριστοδούλου, ενώ δήλωσε ότι στο τέλος του μήνα η Επιτροπή θα συνεδριάσει για να εξετάσει τα δεδομένα και να αποφασίσει αν τελικά θα ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στα εμβόλια, σημείωσε ότι  «αν η ροή των εμβολίων είναι ικανοποιητική τους επόμενους μήνες και αν έχουμε ένα καλό ποσοστό του πληθυσμού εμβολιασμένο μέχρι τον Μάρτιο-Απρίλιο, το καλοκαίρι θα είμαστε σε πολύ καλό δρόμο», επισημαίνοντας παράλληλα ότι ένα σημαντικό ποσοστό των υγειονομικών δήλωσαν ότι θα εμβολιαστούν, σε αντίθεση με το 2009 και τον H1N1, καθώς, τότε «υπήρχε μεγαλύτερη αντίδραση στο εμβόλιο».