«Αν δεν συζητήσουμε για το κόμμα που θέλουμε, κινδυνεύουμε να εκλέξουμε έναν αρχηγό και να το μετανιώσουμε σ’ ένα μήνα», είπε -μεταξύ άλλων- ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης με αφορμή τις διεργασίες για την εκλογή προέδρου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ads

«Πιο σημαντικό από το ποιος θα είναι αρχηγός είναι η συνολική εικόνα της ΝΔ. Θα είναι λάθος να πάμε σε διαδικασία πασαρέλας. Πρέπει να μιλήσουμε πολιτικά και να δούμε στην ολότητα το θέμα ΝΔ Η ΝΔ δεν πρέπει να γίνει μουσειακό είδος, ένα κόμμα που το ψηφίζουμε από συνήθεια γιατί δεν υπάρχει κάτι καλύτερο στην κεντροδεξιά», επισήμανε ο Κ. Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Δεν μπορεί τη μία να λες ‘μένουμε Ευρώπη’ και μόλις έρχεται η συμφωνία να την καταψηφίζεις. Μία έτσι την άλλη αλλιώς. Το πρόβλημα της ΝΔ είναι βαθύτερο: έχει να κάνει με τη φυσιογνωμία της και τον εκσυγχρονισμό θέσεων, στελέχωσης και εικόνας», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Έχω την υποχρέωση να μιλήσω ξεκάθαρα, ενδεχομένως και αιρετικά, για να επηρεάσω τη ΝΔ προς την κατεύθυνση της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς».

Ads