Δεν θέλουμε να υποτιμήσουμε τίποτα, είναι μια θετική εξέλιξη μέσα όμως σε ένα γκρίζο φόντο, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης στο Πρώτο Πρόγραμμα, αναφερόμενος στην επιτυχημένη έξοδο στις αγορές. 

Ads

Ερωτηθείς για το γεγονός πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέβλεπε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιστρέψει στις αγορές, ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε πως «δεν θυμάται κάτι τέτοιο και δεν είναι δυνατόν να θυμάται όλες τις δηλώσεις», σημειώνοντας ωστόσο, ότι θυμάται τις δικές του δηλώσεις και ότι ο ίδιος δεν έχει πει τέτοιο πράγμα.

Σχετικά με την πορεία της οικονομίας και τις υποσχέσεις της ΝΔ για μείωση πλεονασμάτων, ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε πως «δεν υπάρχει μαγικό κουμπί», αλλά αν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση «θα μειώσουμε αμέσως τους φόρους, από τον πρώτο μήνα, καθώς θα μειώσουμε και ισόποσα τις κρατικές δαπάνες». «Και εννοώ ότι η ΝΔ δεν θα κάνει προσλήψεις σε αναλογία 1 προς 1 με τις συνταξιοδοτήσεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα συνεχίσουμε τον κανόνα 1 πρόσληψη προς 5 αποχωρήσεις, επομένως μόνο από αυτό θα έχουμε μια σημαντική εξοικονόμηση δαπανών», πρόσθεσε.