Με εκτενές άρθρο της την Τρίτη, η εφημερίδα Wall Street Journal, τονίζει ότι «υπάρχει χάσμα μεταξύ του νέου κυβερνητικού συνασπισμού στην Ελλάδα και των Ευρωπαίων πιστωτών της χώρας» και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, ώστε να επανέρχονται τα σενάρια περί ενός ενδεχόμενου «Grexit».

Ads

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο της εφημερίδας, το Βερολίνο αλλά και οι σύμμαχοι της Γερμανίας στην Ε.Ε. βλέπουν ως «ανάθεμα» τις διεκδικήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση του ελληνικού χρέους.

image

«Το πολιτικό κατεστημένο της Ευρώπης προσπάθησε να δείξει ότι σέβεται τη βούληση του ελληνικού λαού, ωστόσο κινήθηκε ταχύτατα ώστε να περικόψει τις όποιες ελπίδες της Αθήνας ότι θα χαλαρώσει σημαντικά τους όρους διάσωσης της χώρας», αναφέρει – μεταξύ άλλων – το άρθρο της WSJ.

Ads

Παράλληλα, η εφημερίδα επικαλείται έρευνα του Ινστιτούτου Bruegel, , σύμφωνα με την οποία  η Ελλάδα θα μπορούσε να μειώσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της κατά περισσότερο από 30 δισ. ευρώ για τα επόμενα 35 χρόνια, μέσω ενός συνδυασμού επέκτασης λήξεων ομολόγων και μειώσεως των επιτοκίων των δανείων του επίσημου τομέα.