«Η ΔΕΘ είναι μια πολύ σημαντική εκδήλωση η οποία, ειδικά φέτος, διεξάγεται σε μια συγκυρία που από ό,τι φαίνεται η ελληνική οικονομία μπορεί πλέον να έχει μια διαφορετική πορεία» δήλωσε στο Πρακτορείο fm 104,9, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.

Ads

Σύμφωνα με τον Αλ. Χαρίτση «ένα από τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε να κάνει με την εσωστρέφεια του παραγωγικού μοντέλου και με το γεγονός ότι ήταν μια οικονομία πάρα πολύ κλειστή» και όπως είπε «γίνεται μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια, το τελευταίο διάστημα, και σε σχέση με τις χρηματοδοτήσεις που έχουμε στη διάθεση μας αλλά και σε σχέση με αυτό που ονομάζουμε οικονομική διπλωματία να ανοίξουν δρόμοι συνεργασίας και με χώρες με μεγάλες οικονομίες οι οποίες και κεφάλαια να φέρουν στην ελληνική οικονομία και να δημιουργήσουν επενδύσεις οι οποίες είναι αυτή τη στιγμή πολύ κρίσιμες για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας».

«Συζητούμε με τη διοίκηση του ΟΑΣΑ τη διερεύνηση όλων των δυνατοτήτων χρηματοδότησης του Οργανισμού για μία σειρά από έργα που έχουν να κάνουν και με την απόκτηση νέου εξοπλισμού, αλλά και με την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε δωρεάν μεταφορές γι’ αυτούς που το έχουν ανάγκη» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι βρίσκεται σε συνεργασία και με το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και γνωστοποίησε ότι σύντομα θα υπάρξουν εξαγγελίες πολύ συγκεκριμένων προγραμμάτων για τον ΟΑΣΑ. Ο Αλ. Χαρίτσης, (ο οποίος είχε την ευκαιρία να εκδώσει και την προσωπική του ηλεκτρονική κάρτα του ΟΑΣΑ, όπως νωρίτερα και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος), είπε ότι ο Οργανισμός περνάει στη νέα ηλεκτρονική εποχή και τόνισε ότι γίνεται μια πολύ σοβαρή προσπάθεια αναβάθμισης των αστικών συγκοινωνιών.

Ads

Το περίπτερο του ΟΑΣΑ επισκέφθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Τάσος Ταστάνης, «ευχήθηκε να είναι όρθιες οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας». «Ο πρωθυπουργός δείχνει την εμπιστοσύνη του στο δημόσιο αγαθό της μετακίνησης. Του είπαμε ότι από πέρυσι μέχρι φέτος έχουν προχωρήσει πάρα πολλά πράγματα και είμαστε σε πολύ θετική κατεύθυνση» πρόσθεσε ο Τ. Ταστάνης.