Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, κατηγορώντας τον ότι δεν είπε λέξη για την συνεργασία της τοπικής της ΝΔ, με τον υπόδικο της Χρυσής Αυγής Δ. Κουκούτση. Κάλεσε μάλιστα τον πρωθυπουργό «να τοποθετηθεί επιτέλους επίσημα και θεσμικά». 

Ads

Η δήλωση του Αλέξη Χαρίτση: 

«Τις τελευταίες μέρες στη Μεσσηνία βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή αντιδημοκρατική πρόκληση: οι δημοτικές αρχές Καλαμάτας, Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης που στηρίχτηκαν επίσημα από τη Ν.Δ. τοποθέτησαν τον υπόδικο πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δ. Κουκούτση στην έμμισθη θέση του προέδρου του συνδέσμου διαδημοτικής ύδρευσης.

Σήμερα την Καλαμάτα επισκέφτηκε ο κ. Μητσοτάκης. Είπε πολλά και κατά τη συνήθειά του γενικά και αόριστα. Δεν είπε όμως κουβέντα για την εξαιρετικά ανησυχητική επιλογή μερίδας της τοπικής Ν.Δ. να συνεργαστεί με υπόδικους της Χ.Α. Περιμένουμε έστω και τώρα ο κ. Μητσοτάκης να αντιληφθεί ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη συνιστά ευθεία επίθεση στη δημοκρατία μας και στο κεκτημένο της πλήρους απομόνωσης της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

Ads

Και να τοποθετηθεί επιτέλους επίσημα και θεσμικά».