Για αστειότητες έκανε λόγο αναφερόμενος στην οργισμένη ανακοίνωση των επιβατών της πτήσης της AEGEAN A34713 από Βαρκελώνη προς Αθήνα, την οποία ανέδειξε το tvxs.gr, σχετικά με την απίστευτη περιπέτεια που βιώνουν, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι οι επιβάτες της εν λόγω πτήσης παραμένουν κλεισμένοι από την Κυριακή το απόγευμα  στο ξενοδοχείο «The Stanley Hotel» στο Μεταξουργείο σε καραντίνα (άγνωστων ημερών) αντί να βρίσκονται σε κατ’οίκον περιορισμό 14 ημερών. Η δε ενημέρωση τους έγινε από τον πιλότο του αεροπλάνου λιγο πριν την προσγειωση τους  στην πρωτεύουσα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Πολιτικής Προστασίας υποστήριξε ότι «οι επιβάτες ενημερώθηκαν εγκαίρως», προσθέτοντας μάλιστα ότι «το κράτος πλήρωσε όχι μόνο για τον επαναπατρισμό τους, πληρώσαμε δέκα λεωφορεία για τη μεταφορά τους από το αεροδρόμιο, ενώ ο ελληνικός λαός έχει επιβαρυνθεί για να διαμείνουν σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, για τη φύλαξή τους, αλλά και για τα πρωινά τους».

Σε ό,τι αφορά το μέλλον τους ανέφερε πως αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους, διευκρινίζοντας ότι όσοι είναι υγιείς θα αποχωρήσουν. Αντίθετα, όσοι βρεθούν θετικοί στον κοροναϊό, θα παραμείνουν σε απομόνωση, ενώ σημείωσε πως υπάρχει η σκέψη το εν λόγω ξενοδοχείο να μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής φορέων του ιού.