Χωρίς αλλαγές στο ωράριό τους θα λειτουργήσουν τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός.

Ads

«Στόχος είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού και για το λόγο αυτό έχουν ληφθεί μέτρα προκειμένου να μην τίθενται σε κίνδυνο τόσο οι ασφαλισμένοι όσο και οι εργαζόμενοι στα φαρμακεία του Οργανισμού», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή όμως, ουρές από ασφαλισμένους σχηματίστηκαν έξω από τα φαρμακεία του Οργανισμού,  στα οποία πωλούνται φάρμακα για βαριά νοσούντες, όπως για παράδειγμα καρκινοπαθείς. Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το documentonews.gr. το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, δεδομένων όμως των συνθηκών και του γεγονότος ότι η πλειονότητα όσων αναμένουν να πάρουν τα φάρμακά τους ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες, καθίσταται πιο επιτακτική παρά ποτέ η ανάγκη να βρεθεί λύση.

Σύμφωνα με πηγές του ΕΟΠΥΥ, που επικαλείται το ρεπορτάζ, στα φαρμακεία μπαίνουν κατόπιν υπόδειξης υπαλλήλων φύλαξης, όσοι ασθενείς πρέπει ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός στο εσωτερικό και να μην τίθενται σε κίνδυνο ούτε οι ίδιοι, ούτε ασφαλώς οι υπάλληλοι που υπό δύσκολες συνθήκες προσπαθούν να τους εξυπηρετήσουν. Την ίδια στιγμή ωστόσο, φαίνεται, σύμφωνα με τις καταγγελίες ότι κόσμος συνωστίζεται έξω από τα φαρμακεία, όπου υπάρχουν μεγάλες ουρές αναμονής με ό,τι κινδύνους ενέχει αυτό.

Ads

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το προσωπικό των φαρμακείων είναι περιορισμένο, αφού όπως επισημαίνουν πηγές του ΕΟΠΥΥ πολλοί εργαζόμενοι απουσιάζουν είτε λόγω ασθένειας, είτε επειδή βρίσκονται σε ειδική άδεια όπως προβλέπει ο νόμος, καθιστώντας έτσι συνθήκες εξυπηρέτησης των πολιτών ακόμη δυσκολότερες. Στο πλαίσιο, σύμφωνα με πληροφορίες του docunentonews.gr ο ΕΟΠΥΥ έλαβε σήμερα Δευτέρα απόφαση με την οποία καλούνται όλοι οι υγειονομικοί αλλά και οι διοικητικοί υπάλληλοι οργανισμού να σπεύσουν στα φαρμακεία σε βοήθεια των συναδέλφων τους.