Τα συγχαρητήριά του στις αστυνομικές δυνάμεις που αποβιβάστηκαν σε Λέσβο και Χίο έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, την ίδια ώρα που οι κάτοικοι των νησιών δέχτηκαν, όπως καταγγέλλουν, ανελέητη βία και η κατάσταση ξεπέρασε κάθε όριο και ιστορικό προηγούμενο. Όμως κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο οι άνδρες των ΜΑΤ «είχαν μία δύσκολη αποστολή και έδειξαν πρωτοφανή αυτοσυγκράτηση. Γιατί αυτές οι εικόνες που είδαμε είναι πρωτοφανούς βίας απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις που πήγαν για να εκτελέσουν την αποστολή τους: να προχωρήσει η πρώτη φάση για την κατασκευή των κλειστών δομών», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ads

Ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον Alpha σημείωσε μάλιστα πως το χάος που επικράτησε με τα ακραία επεισόδια στα νησιά ήταν η πρώτη φάση του σχεδίου της κυβέρνησης για την κατασκευή των κλειστών κέντρων που ολοκληρώθηκε στη Μυτιλήνη και αύριο ολοκληρώνεται στη Χίο.

«Η κυβέρνηση προχώρησε με αποφασιστικότητα στο πρώτο βήμα. Η πρώτη φάση ολοκληρώνεται σήμερα, μετά από 48 ώρες στη Μυτιλήνη. Αύριο θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση στη Χίο. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν πλέον κάποιο λόγο να είναι εκεί και επιστρέφουν στις βάσεις τους», δήλωσε συγκεκριμένα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε επίσης ότι αύριο έχουν κληθεί για συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου στις 17.00 ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, οι αντιπεριφερειάρχες και οι δήμαρχοι των νησιών σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να υπάρξει αποκλιμάκωση.

Ads

Είπε επίσης ότι το σχέδιο της κυβέρνησης θα προχωρήσει και πρέπει «να δούμε με ποιο τρόπο θα προχωρήσει καλύτερα», επισημαίνοντας δε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης είναι προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.