Πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 8.00 το πρωί της Κυριακής έξω από τους Τοξότες Ξάνθης, στην παλιά Εθνική Οδό Ξάνθης-Καβάλας, όταν ένα ΙΧ έχασε τον έλεγχο και «καρφώθηκε» σε διερχόμενο λεωφορείο.

Ads

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης xanthi2.gr ένα ΙΧ με κατεύθυνση την Καβάλα, συγκρούστηκε μετωπικά με λεωφορείο που κινείτο στην αντίθετη κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο οι 4 από τους 5 επιβαίνοντες στο ΙΧ, δύο άντρες και δύο γυναίκες, όλοι τους ηλικίας 20-25 ετών.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το ΙΧ πέρασε στο αντίθετο ρεύμα με μεγάλη ταχύτητα και “καρφώθηκε” στο λεωφορείο με αποτέλεσμα να διαλυθεί κυριολεκτικά και να βρουν ακαριαίο θάνατο οι 4 νεαροί, κάποιο εκ των οποίων διαμελίστηκαν. Από τη σύγκρουση επέζησε ένας συνοδηγός, που τραυματίστηκε βαριά και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ξάνθης.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι άνδρες επιβαίνοντες στο όχημα, προέρχονται από τη Χαλκίδα και βρέθηκαν στην Ξάνθη για επαγγελματική υποχρέωση σε γνωστή βιομηχανία. Οι κοπέλες ήταν μια φοιτήτρια στην Κομοτηνή, με καταγωγή από τη Χαλκίδα και μια αλλοδαπή κάτοικος Ξάνθης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η παρέα, μετά από βραδινή διασκέδαση, κατευθυνόταν στο Νέστο για μπάνιο.

Ads

Τραγική σύμπτωση ότι το λεωφορείο μετέφερε εργαζόμενους της ίδιας εταιρίας από τη βραδινή βάρδια. Δύο επιβάτιδες του λεωφορείου τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίστηκαν επίσης στο νοσοκομείο.