Η προβληματική λειτουργία των σιδηροδρομικών υποδομών στη χώρα μας αναδεικνύεται ακόμη μία φορά, καθώς σε βίντεο που τραβήχτηκε στην Ξάνθη ένας μηχανοδηγός αμαξοστοιχίας φαίνεται, περνώντας από τον επαρχιακό ιστό και συναντώντας το οδικό δίκτυο, στο ύψος του Πολύσιτου να σταματά το τρένο στην αφύλακτη διάβαση και ναελέγχει εάν περνά κάποιο αυτοκίνητο βγαίνοντας ο ίδιος από την πόρτα.

Ads

Όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσιεύει το MEGA από το xanthipost, οι μπάρες ασφαλείας είναι χαλασμένες, ενώ δεν υπάρχει σήμανση. Σύμφωνα με μηχανοδηγούς, πρόκειται για μία από τις πολλές διαβάσεις στην περιοχή της Θράκης που δεν λειτουργούν.

«Εδώ και αρκετά χρόνια δεν περνά επιβατική αμαξοστοιχία. Ωστόσο, μία φορά στο τόσο που περνούν εμπορικές αμαξοστοιχίες είναι αρκετά επικίνδυνο. Δεν υπάρχει σήμανση, είναι κατεστραμμένοι και οι φωτεινοί σηματοδότες, δεν είναι ότι δεν λειτουργούν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να περνούν ανενόχλητοι και κάποιος μπορεί να ξεχαστεί κάποια στιγμή ότι περνά από την σιδηροδρομική γραμμή», είπε η κάτοικος της περιοχής μιλώντας στο MEGA.

«Έχουν γίνει ατυχήματα εδώ και μάλιστα θανατηφόρα. Και νέα παιδιά έχουν “φύγει”. Είναι ένα σημείο που έχουμε θρηνήσει θύματα, με τρένο να έχει παρασύρει παιδιά» σημείωσε.

Ads