Θλίψη επικρατεί σε συγγενείς, φίλους και στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης για την 19χρονη που κατέληξε μετά την παράσυρσή της από υπηρεσιακό (συμβατικό) όχημα της ΕΛ.ΑΣ. και οδηγό έναν 34χρονο αστυνομικό.

Ads

Νωρίτερα σήμερα, Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, η οικογένειά της είχε απευθύνει έκκληση «σε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε για το τραγικό συμβάν, να συμβάλει, δίδοντας πληροφορίες στις αρχές που μπορεί να βοηθήσουν στην διαλεύκανση της υπόθεσης, καθώς και η παραμικρή λεπτομέρεια είναι ικανή να οδηγήσει στην αλήθεια».

Το δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (6/12), όταν η νεαρή γυναίκα είχε βγάλει βόλτα το σκυλάκι της, σε περιοχή κοντά στο σπίτι της, και παρασύρθηκε από το διερχόμενο όχημα.

Διακομίσθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασής της και κρίθηκε επιτακτική η μεταφορά της στην Καβάλα. Η 19χρονη έχει υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ είχε σπάνια ομάδα αίματος O Rh. Κατά τη διακομιδή της στο νοσοκομείο της Ξάνθης εξαντλήθηκαν τα αποθέματα αίματος στο Τμήμα Αιμοδοσίας, και άμεσα ζητήθηκε από τους πολίτες της περιοχής να ανταποκριθούν σε σχετικό κάλεσμα.

Ads

Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι ο οδηγός που παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά τη 19χρονη, την εγκατέλειψε. Ωστόσο την Παρασκευή (8/12), όπως μετέδωσε το tvxs, έγινε γνωστό ότι ο οδηγός που ενεπλάκη δεν εγκατέλειψε το θύμα αλλά κάλεσε το ΕΚΑΒ και παρέμεινε στο σημείο μέχρι να την παραλάβει το ασθενοφόρο. Όμως o 34χρονος αστυνομικός είχε αποκρύψει την εμπλοκή του στο δυστύχημα, πριν φτάσουν στα ίχνη του οι συνάδελφοί του λόγω των αντιφάσεων στις οποίες είχε υποπέσει.