Την τελευταία του πνοή άφησε το απόγευμα της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή των Φαλασάρνων, ένας 55χρονος από την Αθήνα, ο οποίος είχε έρθει στην Κρήτη για τουρισμό με τη σύντροφο του.

Ads

Τον 55χρονο αντελήφθησαν λουόμενοι να επιπλέει, αρκετά μακριά από την ακτή. Αμέσως έσπευσε ο ναυαγοσώστης, που είχε υπηρεσία στην παραλία και τον έβγαλε στη στεριά χωρίς τις αισθήσεις του.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ήταν ιδιαίτερα δύσκολη η προσπάθεια αυτή, καθώς στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες, με ισχυρούς ανέμους και υψηλό κυματισμό.

Στην ακτή έγιναν προσπάθειες για να τον επαναφέρουν, τόσο από πλευράς ναυαγοσώστη, όσο και από το πλήρωμα του ασθενοφόρου που έσπευσε στο σημείο από το Κέντρο Υγείας Κισάμου. Οι αγωνιώδεις όμως προσπάθειες τους, δεν στέφθηκαν δυστυχώς με επιτυχία. Στο Κέντρο Υγείας Κισάμου όπου διακομίστηκε απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Ads

Φως στα αίτια του πνιγμού αναμένεται να δώσει η ιατροδικαστική εξέταση. Πηγές από το Λιμεναρχείο αναφέρουν ότι, η πιθανότητα να οφείλεται ο πνιγμός στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, είναι μεγάλη.

Μάλιστα μόνο σήμερα το απόγευμα χρειάστηκε να επέμβουν στην περιοχή οι ναυαγοσώστες τουλάχιστον σε 12 περιστατικά, προκειμένου να βγάλουν στη στεριά λουόμενους που κινδύνευαν από τα κύματα.