Αμερικανοί ναύτες του αεροπλανοφόρου Truman που βρίσκεται στα Χανιά, εισέβαλαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Παλιά Πόλη των Χανίων, το βράδυ της Δευτέρας 21 Μαρτίου, ενώ βρισκόταν  μέσα 14χρονη, η οποία έντρομη κλειδώθηκε στο μπάνιο για να προστατευτεί.

Ads

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 22.00, τη στιγμή που η ανήλικη περίμενε να επιστρέψουν ο πατέρας και ο αδελφός της που είχαν βγει έξω για να αγοράσουν κρέπες. Μόλις η κοπέλα αντίκρισε  τους άγνωστους, οι δύο εκ των οποίων ήταν πολύ μεθυσμένοι, άρχισε να φωνάζει να φωνάζει. Παρά τις φωνές, οι Αμερικανοί φέρεται να ξάπλωσαν στο κρεβάτι αγνοώντας την παρουσία της.

Μιλώντας στο Flashnews.gr ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, ανέφερε ότι η κοπέλα, αφού κλείστηκε στο μπάνιο τηλεφώνησε στον πατέρα της, δίχως όμως οι άνδρες να προκαλέσουν κάποια ζημιά στον χώρο, ή να κάνουν κάποιο επεισόδιο.

Μαρτυρία ιδιοκτήτη ξενοδοχείου

Τη στιγμή του περιστατικού ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείο βρισκόταν στο μαγαζί μπαρ που διατηρεί κάτω από τα δωμάτια και μάζευε για να κλείσει το κατάστημα. «Εκείνη την ώρα μαζεύαμε για να κλείσουμε το κατάστημα, όταν ξαφνικά με παίρνει τηλέφωνο έξαλλος, ο πατέρας της κοπέλας, λέγοντάς μου ότι κάποιοι Αμερικανοί προσπαθούν να παραβιάσουν την πόρτα του δωματίου που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή μόνη της, η κόρη του. Εγώ στην αρχή δεν κατάλαβα ποιος μου τηλεφώνησε, ωστόσο στη συνέχεια, αφού αντιλήφθηκα ποιος πελάτης μας ήταν, ανέβηκα πάνω και είδα τρεις Αμερικανούς και μια γυναίκα. Οι δύο άνδρες, οι πιο μεθυσμένοι είχαν ήδη προλάβει να ανοίξουν την πόρτα και είχαν μπει ήδη μέσα και τα άλλα δύο άτομα, ένας άνδρας και μια γυναίκα ήταν εκτός του δωματίου».

Ads

Στη συνέχεια, ο ιδιοκτήτης πήρε τα 4 άτομα και τα πήγε στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου. Οι δύο, άνδρας και γυναίκα έφυγαν (μάλιστα ο άνδρας ζητούσε συνεχώς συγνώμη σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη), ενώ τα άλλα δύο άτομα, που φαίνονταν πιο ζαλισμένα από το αλκοόλ παρέμειναν εκεί. Εν τω μεταξύ, όπως μας ανέφερε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, είχαν επιστρέψει ο πατέρας με τον γιο και μετά από απαίτηση του πρώτου, εκλήθη η αστυνομία όπου είχαμε την εξέλιξη που αναφέραμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, με τους δύο Αμερικανους να οδηγούνται στο αστυνομικό τμήμα.

Κατά λάθος

Βάσει της μαρτυρίας του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, ότι οι Αμερικανοί ναύτες είχαν κλείσει δωμάτιο στο ακριβώς δίπλα ξενοδοχείο, ωστόσο, για αδιευκρίνιστο λόγο, πιθανόν λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ, μπέρδεψαν τα ξενοδοχεία και μπήκαν σε λάθος.

Εκείνο που προξενεί απορία πάντως στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου ήταν πώς τα 4 άτομα άνοιξαν την κεντρική πόρτα του ξενοδοχείου (απαιτείται κλειδί) και πώς επίσης άνοιξαν την πόρτα του δωματίου, αφού καμία από τις δύο πόρτες δεν είχε παραβιαστεί και είναι κάτι που και ο ίδιος έχει καταθέσει στην αστυνομία.

Αντίδραση τοπικής κοινωνίας

Το γεγονός έχει θορυβήσει την τοπική κοινωνία, καθώς στο επίκεντρο βρέθηκε άθελά του ένα ανήλικο κορίτσι, το οποίο πάντως, και με τις παροτρύνσεις των γονιών του, έχει πλέον συνειδητοποιήσει τι συνέβη, χωρίς ευτυχώς, να υπάρχει κάποια αρνητική, περαιτέρω συνέπεια.

Υπενθυμίζεται ότι χτες το μεσημέρι, με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, υπήρξε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δικαστηρίων στα Χανιά και στη συνέχεια πορεία στην πόλη. Στο περιθώριο αυτών, οι γονείς του κοριτσιού μίλησαν στο Flashnews.gr για το περιστατικό που συνέβη στο παιδί του, όντες από τη μία ανακουφισμένοι και από την άλλη, εξοργισμένοι.