Προφυλακιστέος με ομόφωνη γνώμη του εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκε μετά την απολογία του ο 60χρονος από τα Χανιά ο οποίος το μεσημέρι της Κυριακής πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα ένα 43χρονο ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ στην περιοχή Βαμβακόπουλο.

Ads

Ο δράστης είχε πυροβολήσει το θύμα με καραμπίνα και λίγο μετά την πράξη του παρουσιάστηκε στις αρχές και συνελήφθη, ενώ αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ηρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και της παράνομης οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.

Έξω από το χώρο που απολογήθηκε ο 60χρoνος είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς και φίλοι του θύματος ζητώντας από τις αρχές να αποδώσουν δικαιοσύνη. Κάποια στιγμή, οι συγγενείς του θύματος αντιλήφθηκαν την έξοδο του δράστη της δολοφονίας και προσπάθησαν να του επιτεθούν.

Λόγω του συγκεντρωμένου κόσμου, οι αρχές προσπάθησαν να φυγαδεύσουν από άλλη έξοδο τον κατηγορούμενο και συγκεκριμένα μέσω της αντιπεριφέρειας Χανίων που συνδέεται ως κτίριο με αυτό των δικαστηρίων.

Ads

Όμως ο κόσμος είχε ήδη κινηθεί προς όλες τις πιθανές εξόδους. Μόλις τον είδαν στην πόρτα της αντιπεριφέρειας ο κόσμος ξέσπασε και επιχείρησε να τον λιντσάρει, φωνάζοντας και βάλλοντας εναντίον του. Ένας πρόλαβε και του πέταξε ένα μπουκάλι, με τους αστυνομικούς να τον απομακρύνουν άμεσα, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.