Την ενοχή των δύο εκ των τριών δραστών της φασιστικής επίθεσης σε βάρος του γιατρού Δημήτρη Μακρέα στα Χανιά, όταν εκείνος υπερασπίστηκε μετανάστες, αποφάσισε Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων.

Ads

Τους τρεις κατηγορούμενους, βάραιναν κατηγορίες για επικίνδυνη σωματική βλάβη κι οπλοφορία. Το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή των δύο κατηγορουμένων και επέβαλε στον μεν 4 έτη και 10 μήνες ποινή φυλάκισης και 4 έτη φυλάκισης στον δεύτερο. Ο τρίτος κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος γιατί δεν αναγνωρίστηκε από το θύμα. Η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη με τον όρο ότι οι δύο καταδικασθέντες θα πρέπει να καταβάλλουν 5.000 ευρώ ο καθένας ως χρηματική εγγύηση.

Το περιστατικό είχε συμβεί στις 25 Μαρτίου.  Κατά την κατάθεση του ο Δημήτρης Μακρέας είπε: «Έβγαινα από το Στέκι Μεταναστών όταν ήρθε ένας φίλος μου μετανάστης που νωρίτερα είχε δεχτεί φραστική επίθεση από νεαρά άτομα. Μου εξήγησε τι έγινε και προσπάθησα να τον καθησυχάσω. Στη συνέχεια πηγαίνω με την γυναικα μου προς το αυτοκίνητό μου όταν είδα κάποιον να στέκεται στη μέση του δρόμου, να μιλάει μ’  ένα τηλέφωνο και να με δείχνει φωνάζοντας αυτός είναι. Τότε δέχθηκα ένα χτύπημα από πίσω. Κάποιος με χτύπησε μ’ ένα παλούκι. Γύρισα και αναγνώρισα τον δράστη. Έπειτα μου επιτέθηκαν τρία άτομα ακόμα με μπουνιές και κλωτσιές, κυρίως στο κεφάλι. Από αυτά τα άτομα αναγνώρισα τον έναν. Τον τρίτο ούτε τον είδα, ούτε ξέρω ποιος είναι».

«Τα έχασα. Έβλεπα τους δράστες να έχουν ρίξει κάτω τον άντρα μου και να του ρίχνουν μπουνιές και κλωτσιές. Άρχισα να φωνάζω βοήθεια και ήρθε ένα ζευγάρι. Τότε οι δράστες έφυγαν » ανέφερε η σύζυγος του κ. Μακρέα κατά την κατάθεσή της στο δικαστήριο.

Ads

Διαβάστε επίσης:
Χανιά: Έσπασαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής μετά από ρατσιστική επίθεση
Προσπάθεια συγκάλυψης της ρατσιστικής επίθεσης καταγγέλει το Στέκι Μεταναστών Χανίων
Βίντεο από την επίθεση φασιστών στον γιατρό Δημήτρη Μακρέα στα Χανιά