Μεγάλο κύκλωμα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας κατάφερε να ξεσκεπάσει ύστερα από έρευνες το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ads

Ο προϊστάμενος του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης τόνισε ότι πρόκειται για μεγάλο κύκλωμα περίπου 15 ατόμων, στο οποίο συμμετέχουν πολίτες υπεράνω πάσης υποψίας και συμπλήρωσε πως πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα που έχουν εντοπίσει.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Σφακιανάκης, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει προμηθευτεί ένα ειδικό πρόγραμμα, το οποίο ανιχνεύει ό,τι κινείται μέσα στο δίκτυο και αφορά παιδική πορνογραφία. Χάρη σε αυτό εντοπίστηκαν οι διακινητές και πλέον βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ο κ. Σφακιανάκης, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου από τα Χανιά στο πλαίσια εκδήλωσης με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, δήλωσε πως θα γίνουν περισσότερες ανακοινώσεις από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Είπε πάντως, ότι στο κύκλωμα εμπλέκονται και Κρητικοί.

Ads

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην Ελλάδα δεν υπάρχει παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας, ωστόσο υπολογίζονται στους 2.000 οι χρήστες από την Ελλάδα που παρακολουθούν υλικό παιδικής πορνογραφίας και μάλιστα καταβάλλοντας σημαντικά χρηματικά ποσά.

Μάλιστα, από το 2004 έως σήμερα έχουν γίνει 680 συλλήψεις στην Ελλάδα για συμμετοχή σε κυκλώματα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας.