Χαμένο θεωρείται το εξάμηνο για τη Νομική Σχολή Αθηνών έπειτα από απόφαση των καθηγητών και της διοίκησης του τμήματος, το οποίο συνεδρίασε το πρωί της Τετάρτης σε μια συνάντηση που οργανώθηκε με μυστικότητα.

Ads

Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία ότι το κύρος της Νομικής Σχολής πρέπει να περισωθεί και κατ’ επέκταση ότι δεν είναι δυνατόν να «βαφτιστεί» εξάμηνο το χρονικό διάστημα που απέμεινε ως τον Φεβρουάριο.

Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από τη διοίκηση της Σχολής.

Ωστόσο, ο νόμος προβλέπει ότι η απόφαση αυτή πρέπει να επικυρωθεί από τη Σύγκλητο του Ιδρύματος, τα μέλη της οποίας τελούν ακόμη υπό παραίτηση. Πάντως, όπως αποφάσισε η διοίκηση της Σχολής, ακόμη και αν δεν γίνει αποδεκτή η απόφασή της, το εξάμηνο και πάλι χάνεται, καθώς δεν θα επηρεαστεί η Σχολή από αντίθετη κρίση της διοίκησης του Ιδρύματος.

Ads

Κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης κατατέθηκε και πρόταση να γίνουν μαζί τα δύο εξάμηνα συνεχόμενα και στη συνέχεια όλες οι εξετάσεις του έτους, κάτι που όμως τελικά καταψηφίστηκε.

Με δεδομένο ότι πολλοί καθηγητές της Νομικής προσήλθαν την Τρίτη στα αμφιθέατρα και έκαναν το πρώτο μάθημα του εξαμήνου στους φοιτητές, πλέον δεν θα το επαναλάβουν τις επόμενες ημέρες, μέχρι να αποφασίσει η διοίκηση της Σχολής ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της.

Η διοίκηση της Νομικής Σχολής αποφάσισε ακόμη ότι προκειμένου να μη γελοιοποιηθεί το ελληνικό πανεπιστήμιο στο εξωτερικό, θα προχωρήσουν κανονικά όλα τα προγράμματα Erasmus (ξένων επισκεπτών φοιτητών) και θα δοθούν βαθμοί σαν να μην έχει χαθεί το εξάμηνο στην περίπτωση αυτή.