Ξανάρχισε να δουλεύει ο μετροπόντικας στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έχει βάλει πλώρη για τον σταθμό της Ανάληψης. Ο μετροπόντικας είχε διακόψει τις εργασίες του πριν από 9 μήνες.

Ads

Ηδη, έχει σκάψει από το Νέο σιδηροδρομικό σταθμό έως το συντριβάνι, απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων, διανοίγοντας δύο σήραγγες. Η γραμμή του μετρό Θεσσαλονίκης, θα έχει συνολικό μήκος 9,6 χιλιομέτρων, 13 σταθμούς και θα είναι διπλής κατεύθυνσης.

«Ο μετροπόντικας θα σκάβει συνεχώς πλέον, με πρώτο στόχο την Ανάληψη και τον σταθμό Πατρικίου, Σόλωνος με Μαρτίου», δήλωσε ο διευθυντής του έργου, Γιώργος Κωνσταντινίδης. Στην Ανάληψη, πάντως, το πρόβλημα που ενέκυψε με την κατασκευή του σταθμού, φαίνεται να βρίσκει λύση με την αναπροσαρμογή της μελέτης. Συγκεκριμένα, ο σταθμός χωροθετήθηκε στην οδό Δελφών, μεταξύ της Μάρκου Μπότσαρη και της Πέτρου Συνδίκα, στο ύψος του Νοσοκομείου Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης, όπου όμως το σημείο είναι εξαιρετικά στενό.

«Σε λίγες μέρες θα υπογραφεί πρωτόκολλο παράδοσης χώρου από το νοσοκομείο Αφροδισίων προκειμένου να κλείσουμε την είσοδο του νοσοκομείου από την οδό Δελφών και να ξεκινήσουν οι εργασίες. Ο κόσμος θα εξυπηρετείται από την άλλη είσοδο, στην οδό Χαλκιδικής», ανέφερε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Ads

Ο μετροπόντικας θα περάσει υπογείως του Παπάφειου Ορφανοτροφείου χωρίς να έχουν προηγουμένως γίνει οι υποδομές για την κατασκευή σταθμού μετά την εμπλοκή, που έχει δημιουργηθεί. Ειδικότερα, το ΣτΕ έχει εκδώσει προσωρινή διαταγή αναστολής κοπής των 12 δέντρων μετά την προσφυγή που κατέθεσε η διοίκηση του Παπάφειου, στην οποία προεδρεύει ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, ζητώντας την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων περί αναγκαστικής απαλλοτρίωσης. Η προσφυγή αναμένεται να εκδικαστεί στις 22 Νοεμβρίου.