Να ανασυρθεί από το αρχείο η δικογραφία που είχε σχηματιστεί για τη βομβιστική επίθεση σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Μιχαλολιάκου το 2001 και ασκηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου, διατάσσει με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών. Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση είχε θεωρηθεί αρχικά ως υπεύθυνη η «17 Νοέμβρη», η οποία στη συνέχεια αποσυνδέθηκε από το περιστατικό.

Ads

Η υπόθεση ανασύρεται από το αρχείο μετά τις καταγγελίες του επιχειρηματία, καταδικασμένου για υπόθεση του λεγόμενου «παραδικαστικού κυκλώματος», Σωτήρη Μπολέτση, οι οποίες ερευνήθηκαν τόσο από τον Άρειο Πάγο όσο και από την Εισαγγελία Εφετών. Ο επιχειρηματίας κατήγγειλε ότι συγκατηγορούμενός του στην υπόθεση του παραδικαστικού, δικηγόρος που απαλλάχθηκε, σε συνάντηση που είχαν, πριν την απόφαση του δικαστηρίου, τον είχε απειλήσει αναφέροντας του «ο Μιχαλολιάκος την γλίτωσε, εσένα θα σε στείλουμε» ώστε να μην προβεί σε καταγγελίες.

Για τη βόμβα που είχε εκραγεί έξω από το σπίτι του βουλευτή στον Πειραιά, με θύμα μια ηλικιωμένη γυναίκα που είχε υποστεί καρδιακή προσβολή, διατάσσεται με το βούλευμα, η άσκηση ποινικής δίωξης για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρας ανθρωποκτονίας, έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών, κατηγορίες που θα κληθεί να προσωποποιήσει ο ανακριτής που θα χρεωθεί την δικογραφία.