Επαναφέρεται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το θέμα της προαγωγής της κυρίας Άννας Παναγιωταρέα σε θέση τακτικής καθηγήτριας στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, με απόφαση του πρύτανη του Ιδρύματος κ. Μάνθου.

Ads

Ύστερα από την παρέμβαση του κ. Μάνθου, η αναπληρώτρια καθηγήτρια θα έχει την δυνατότητα να κριθεί εκ νέου για την κατάκτηση της πρώτης καθηγητικής βαθμίδας. Συγκεκριμένα, ο κ. Μάνθος υποστηρίζει ότι η διαδικασία «αρνητικής εκλογής» της κυρίας Παναγιωταρέα από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ τον Μάρτιο του 2009 δεν ήταν σύννομη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθηγητής Νομικής και μέλος της γενικής συνέλευσης του τμήματος ΜΜΕ και Δημοσιογραφίας κ. Αντ. Μανιτάκης, έστειλε αιχμηρή επιστολή στον κ. Μάνθο για την απόφασή του.

Η εκλογή της κ. Παναγιωταρέα είχε απορριφθεί διότι το εκλεκτορικό σώμα που έκρινε την υπόθεση της είχε συνεδριάσει με λιγότερα μέλη από όσα προβλεπόταν (από τα 18 μέλη, 11 τακτικά και επτά αναπληρωματικά, παρέστησαν τελικά μόνο έξι τακτικά) και έτσι δεν κατάφερε να την εκλέξει τακτική καθηγήτρια. Σύμφωνα με τον κ. Μάνθο, η παραίτηση ενός μέλους του εκλεκτορικού σώματος και η είσοδος ομάδας φοιτητών στην αίθουσα συνεδρίασής αποτελούν λόγους ακυρότητας της διαδικασίας και κατά συνέπεια υπάρχει ανάγκη επανάληψής της.

Ads

O κ. Μανιτάκης από την άλλη τονίζει ότι εσφαλμένα χαρακτηρίζεται παραίτηση η επιστολή δήλωση του συγκεκριμένου καθηγητή, καθώς ο ίδιος «απλώς δηλώνει την ύπαρξη κωλύματος συμμετοχής του στη συνεδρίαση». Όσον αφορά την είσοδο φοιτητών στην αίθουσα, ο κ. Μανιτάκης αναφέρει ότι ήταν σύντομη και ότι αποχώρησαν όταν τους επισημάνθηκε ότι αν μείνουν η παρουσία τους θα οδηγήσει στην ακυρότητά της διαδικασίας.

Επίσης, ζήτησε από τον πρύτανη του ΑΠΘ πριν καταλήξει σε οριστική απόφαση και απορρίψει την αναφορά του, να τη διαβιβάσει στην Ολομέλεια της Νομικής Επιτροπής του Ιδρύματος για να την κρίνουν τα μέλη της. Τέλος, τον ενημερώνει ότι παραιτείται από μέλος της γενικής συνέλευσης του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ.

Πηγή: Βήμα