Αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Κώστα Μπακογιάννη σχετικά με την ανάπλαση της πλατείας Συντάγματος, αλλά και για την πλατεία Εξαρχείων και την ένταση για την δημιουργία σταθμού του μετρό. Για όσους αντιδρούν ανέφρε ότι «δεν είναι πολλοί, μην νομίζετε, κάποιες δεκάδες είναι που περιφέρονται. Αρκετοί από αυτούς, δεν είναι καν Έλληνες…». 

Ads

«Εννοείται ότι θα γίνει το μετρό, δεν υπάρχει καμία συζήτηση γι’ αυτό» είπε ο κ. Μπακογιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Όπως υποστήριξε, «δεν αντιδρούν οι κάτοικοι, το θέλουν το έργο», αλλά «κάποιοι που προσπαθούν να δώσουν μία ιδεοληπτική μάχη». Μάλιστα, προσέθεσε στο κάδρο τόσο τις διαμαρτυρίες για την παραχώρηση της χρήσης του λόφου του Στρέφη σε ιδιώτη μέσω «ανάπλασης», όσο και την προσθήκη κοντέινερ μέσα στα ήδη ασφυκτικά μικρά προαύλια σχολείων, αντί της εξασφάλισης νέων χώρων διδασκαλίας για την προσχολική αγωγή.

«Ορθώνανε το ανάστημά τους λες και είναι στην πλατεία Τιεν αν Μεν, ενάντια στα μηχανήματα», είπε ο κ. Μπακογιάννης, για όσους κατοίκους της Κυψέλης και άλλων περιοχών πρωτοστάτησαν στην δραματική μείωση του προαύλιου χώρου στα δημόσια σχολεία. «Είναι οι ίδιοι που σήμερα αντιδρούν στην πλατεία Εξαρχείων και το λόφο του Στρέφη. Δεν είναι πολλοί, μην νομίζετε, κάποιες δεκάδες είναι που περιφέρονται. Αρκετοί από αυτούς, δεν είναι καν Έλληνες…», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Όλα αυτά δεν έμειναν ασχολίαστα στο twitter, όπου οι χρήστες γέμισαν τους τοίχους τους με ειρωνικές και θυμωμένες αναρτήσεις.

Ads