Πολύ κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης σχετικά με τον 17χρονο που εντοπίστηκε νεκρός, με τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι, χθες το απόγευμα, στη Μάνδρας Αττικής, βρίσκεται η ΕΛΑΣ, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, από αστυνομικές πηγές.

Ads

Την ίδια ώρα, το «Χαμόγελο του Παιδιού» προχώρησε σε μια σοβαρότατη καταγγελία, γνωστοποιώντας πως στο παρελθόν είχε δεχθεί ανώνυμες καταγγελίες που ανέφεραν πως τα παιδιά της οικογένειας δέχονταν σωματική κακοποίηση από τον πατέρα τους, ενώ όπως τονίζει «Δυστυχώς για μία ακόμα φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με την τραγική κατάληξη ενός παιδιού, όπου αν είχαν κινηθεί σωστά όλες οι διαδικασίες πιθανόν να είχε σωθεί η ζωή του».

Όπως αναφέρει το «Χαμόγελο του Παιδιού», «έλαβε ανώνυμη αναφορά βάσει των πληροφοριών που μας δόθηκαν οκτώ παιδιά, τα οποία διέμεναν στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, υφίσταντο σωματική κακοποίηση από τον πατέρα και παραμέληση και από τους δύο γονείς τους».

Όπως γνωστοποιείται επίσης, η αναφορά αυτή εστάλη αυθημερόν, 28 Ιουνίου 2021, από “Το Χαμόγελο του Παιδιού” στην αρμόδια Εισαγγελία προς διερεύνηση.

Ads

19 Απριλίου 2022 στην Εθνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 λάβαμε και πάλι ανώνυμη αναφορά για την ίδια οικογένεια, βάσει της οποίας μας ανέφεραν σωματική κακοποίηση και παραμέληση από τους γονείς τους καθώς και ότι τα ανήλικα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο.

20 Απριλίου 2022 εστάλη από “Το Χαμόγελο του Παιδιού” και πάλι αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία με την ένδειξη του επείγοντος».

Παράλληλα, από την προανάκριση που διενεργεί το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, έχουν προκύψει σοβαρές ενδείξεις ως προς το πρόσωπο που δολοφόνησε τον ανήλικο. Παράλληλα, αναμένεται το πόρισμα του ιατροδικαστή, το οποίο πρόκειται να ρίξει φως σε κάποια σημεία, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Ο 17χρονος εντοπίστηκε νεκρός χθες το απόγευμα , από διερχόμενο πολίτη στη θέση Λούτσα. Το θύμα είχε πάει μαζί με τον 14χρονο αδελφό του για να μαζέψουν τα πρόβατα που έχει η οικογένειά τους. Στη συνέχεια, ο 14χρονος εξαφανίστηκε, ενώ αργότερα τον βρήκαν αστυνομικοί και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, όπου έδινε κατάθεση έως αργά το βράδυ, ενώ μαζί του ήταν και ο πατέρας του.

Στην αρχική του κατάθεση, το 14χρονο παιδί ισχυρίστηκε ότι έβοσκαν τα πρόβατα μαζί με τον αδερφό του και κάποια στιγμή χάθηκαν μέσα στο δάσος. «Έψαχνα να τον βρω και δεν τα κατάφερε οπότε επέστρεψα στο σπίτι», είπε το παιδί υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με τον θάνατο το αδερφού του.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μάλιστα, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει μία δερμάτινη θήκη που βρέθηκε στην στάνη της οικογένειας από την μάνδρα. Συγκεκριμένα ερευνάται το ενδεχόμενο να πρόκειται για θήκη καραμπίνας, καθώς υπενθυμίζεται ότι στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρό το παιδί δεν βρέθηκε όπλο παρά μόνο δύο κάλυκες, ενώ το θύμα έφερε τραύμα από μία σφαίρα στον αυχένα του.