Χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού καταγράφονται στα σώματα ασφαλείας, τα οποία, όπως και η Εκκλησία, δεν περιλαμβάνονται στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους.

Ads

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», αυτή τη στιγμή, η αστυνομία, η οποία καλείται να ελέγξει και την εφαρμογή των μέτρων, οι εμβολιασμένοι φτάνουν το 58%.

Υψηλόβαθμος αξιωματικός εξήγησε ότι εάν σε εκείνους που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό προστεθούν όσοι έχουν νοσήσει και ταυτόχρονα, από το σύνολο της δύναμης της ΕΛ.ΑΣ., αφαιρεθούν όσοι βρίσκονται σε άδεια μακράς διαρκείας ή υπηρετούν π.χ. σε διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό, τότε το ποσοστό των μη εμβολιασμένων περιορίζεται στο 32%.

Ωστόσο η εφημερίδα αναφέρει ότι στην Αττική, έχει εμβολιαστεί μόλις το 53% του αστυνομικού προσωπικού, ενώ στη Θεσσαλονίκη το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το 54%.

Ads

Μάλιστα, σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής, όπως π.χ. η Αμεση Δράση (ΔΙ.ΑΣ., περιπολικά κ.λπ.) το ποσοστό είναι ακόμα χαμηλότερο καθώς, όπως εξηγούν οι επιτελείς του Σώματος, εκεί υπηρετούν κυρίως νεαρότερης ηλικίας άτομα, που θεωρούν ότι η πανδημία δεν συνιστά πραγματική απειλή γι’ αυτά.

Σε ό,τι αφορά στο Λιμενικό, η εφημερίδα σημειώνει ότι το ποσοστό των εμβολιασθέντων ανέρχεται στο 64,5%.

Στην Πυροσβεστική, σύμφωνα με στοιχεία που είχαν δημοσιοποιηθεί πριν από περίπου έναν μήνα, το ποσοστό υπολογίζεται στο 53%.