Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, που θα θυμίσει πως μπαίνουμε στο φθινόπωρο, αναμένεται από την Τρίτη σύμφωνα με την μετεωρολογική πρόβλεψη, καθώς αναμένονται νεφώσεις, μπόρες και καταιγίδες.

Ads

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, την Τρίτη στα δυτικά, βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά της χώρας θα επικρατήσουν νεφώσεις που θα φέρουν τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι ισχυρές κυρίως στις δυτικές και βόρειες περιοχές. 

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές βροχές στα νότια. 

Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 – 5 μποφόρ, στα πελάγη 6 μποφόρ και πιθανώς, πρόσκαιρα, 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία, στα βόρεια, θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ads

Την Τετάρτη, στα νοτιοανατολικά της χώρας οι μετεωρολόγοι προβλέπουν τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στα κεντρικά και βόρεια πιθανώς να είναι ισχυρές. 

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 – 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, ενώ βαθμιαία στα δυτικά της χώρας θα στραφούν σε δυτικούς, βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας θα είναι άστατος την Πέμπτη, κατά περιόδους νεφελώδης, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες. 

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 – 5 μποφόρ που την Παρασκευή θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα, αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, οι οποίες από το απόγευμα, βαθμιαία, στα δυτικά θα αυξηθούν και το βράδυ αναμένονται τοπικές βροχές. 

Τις νυχτερινές ώρες στα βορειοδυτικά προβλέπεται να εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση, ενώ θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.