Επιμένει να προκαλεί ο Κώστας Πλεύρης ο οποίος τη Δευτέρα, για μία ακόμα φορά, χαιρέτισε ναζιστικά στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ads

Σχεδόν μία βδομάδα μετά το τελευταίο «χτύπημα», το πρωί της Δευτέρας ο Κώστας Πλεύρης εθεάθη στην αίθουσα του Εφετείου να σηκώνει ναζιστικά το χέρι, ενώ με το άλλο κρατούσε ένα βιβλίο για τον Ιωάννη Μεταξά.

Ειδικότερα, ο Κώστας Πλεύρης αμέσως μετά την εκφώνηση των κατηγορουμένων έλαβε το λόγο, μίλησε για «αυνανες της αριστεράς» και χαιρέτισε ναζιστικα δηλώνοντας υποστηρικτής του Μεταξά.

«Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι ο Λαγός είναι πρώην Ευρωβουλευτής. Κάποιοι τον αποκαλούν δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας. Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κων. Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι» είπε.

Ads

Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη ενέργεια του έχει εγείρει παρέμβαση εισαγγελέα.

Η πρόεδρος πάλι  «δεν είδε» τον ναζιστικό χαιρετισμό του Πλεύρη

«Δεν είδε» η πρόεδρος του δικαστηρίου στη Δίκη της Χρυσής Αυγής τον ναζιστικό χαιρετισμό του Κ. Πλευρη, για τρίτη φορά μέσα στο δικαστήριο. 

Ειδικότερα, αμέσως μετά από την πρώτη διακοπή του δικαστηρίου, η πρόεδρος δήλωσε και πάλι πλήρη άγνοια για το περιστατικό λέγοντας: «με ενημέρωσαν απο έδρας οτι σήμερα έγινε πάλι εδώ ένας ναζιστικός χαιρετισμός, εγώ δεν είδα. Από δω και στο εξής δεν επιτρέπεται κανενός είδους χαιρετισμός, επιφώνημα, χειροκρότημα ή ό,τι άλλο. Αλλιώς θα ληφθούν τα νόμιμα μέτρα».